AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde kedi mamasi yoksa kediye ne verilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Evde kedi maması yoksa kediye ne verilir?​

Sebzeler: Kabak, havuç, patates, brokoli, maydanoz, yer elması. Tahıllar: Pirinç (esmer veya beyaz), çavdar, arpa, buğday ve bunların un hali; ayrıca erişte, makarna, bulgur formunda tahıllar. Et: Her tür kırmızı ve beyaz et, yani dana, kuzu, hindi, balık ve tavuk eti .

Kedi kaç öğün yemek yer?​

Yavru kedi ve kedi porsiyonları 6 aylık olana kadar yavru kedinize günde 3-4 ödül mama vermeye devam etmelisiniz. Sonrasında, günde 2-4 öğün verebilirsiniz. Yavru kediler 10-12 aylık olduklarında günde iki kez Whiskas® Yetişkin Kedi maması yemeye başlayabilirler.

Kedi ne yer ne yemez?​

Kedi ne yer ne yemez?
Kediler tavuk, hindi, ördek, sığır eti, kuzu, dana ve domuz eti yiyebilmektedir. Not: Suşi / çiğ balık, çiğ et, çiğ ve pişmemiş kemikler, hayvansal yağlar kedinizin kesinlikle uzak durması gereken et ürünleri arasında yer almaktadır.

Kedilere yulaf nasıl verilir?​

Kedilere yulaf nasıl verilir?
Kediler tahıllardan enerji sağlarlar. Bunlar arasında yulaf ezmesi ve pirinç sayılabilir. Bunlar pişmiş veya pişmemiş taze sebzelerle karıştırılarak verilmelidir.

Kedinin maması yoksa ne yapılır?​

Maması bittiğinde kedime ne verebilirim?
- Et: Tavuk, biftek veya hindi.
- Balık: Özellikle çok sevdikleri ton balığı haricinde çiğ olmadığı sürece tüm balık türleri verilebilir.
- Sebze: Havuç, pazı, pancar, domates ve kabak.
- Meyve: Elma, armut ve şeftali.

Kuru mama yerine ne kullanılır?​

Bu noktada unutulmaması gereken, kedilerin ana öğünlerini kuru mamaların oluşturduğudur. Kaliteli kuru kedi mamaları dışında kedinize vereceğiniz gıdalar az miktarda olmalı ve ana besinlerin yerine geçmemelidir….Kedilerin Sağlığını Destekleyen Gıdalar
- Et Ürünleri.
- Yumurta.
- Süt Ürünleri.
- Tahıllar.
- Sebze ve Meyveler.

Kedi kaç saatte bir yemek yer?​

Kedi kaç saatte bir yemek yer?
Eğer kedinize fazla yemek vermeye çalışırsanız, bu kedinizin sağlığını olumsuz etkileyebilir. 1 haftalığa kadar yavru kediler 2 – 3 saatte bir beslenmeli, 2 haftalık yavru kediler 4 – 6 saatte beslenmeli, 3 haftalık ve daha büyük yaştaki kediler ortalama 6 – 8 saatte bir beslenmelidir.

Sokak kedi günde kaç kez beslenir?​

Sokak kedi günde kaç kez beslenir?
Vitamin ve mineral açısından kuvvetli özel yavru kedi mamaları kullanılmalıdır. 8-12 haftalık yavru kediler günde 4 kez, 3-6 aylık kediler günde 3 kez, 6 aylık olduktan sonra günde 2 kez mamaya ihtiyaç duyarlar. Yavru kediler için satılan konserve mamalar kuru mamayla karıştırıp verilmemelidir.
Kedilere ne verebiliriz?​
Yeşil fasulye, ıspanak, bezelye, kabak, karnabahar, havuç, kuşkonmaz; muz, yaban mersini, kavun gibi meyve ve sebzeler hem severek tüketecekleri hem de besin değeri yüksek yiyeceklerdir. Kediler etobur hayvanlar olmakla birlikte tahıl ürünleri de tüketmektedirler.
Kedi Maması kaç saatte bir verilir?​

Sokak kedisi nasıl beslenir?​

Sokak kedisi nasıl beslenir?
Sokak kedileri; yumurta, tavuk, ciğer, patates, balık gibi gıdaları severek tüketirler. Aynı zamanda sokak kedileri haşlanmış sebzeleri de severek tüketirler. Ancak kedilere verilen yiyeceklerin içerisine tuz veya baharat atılmaması gerekmektedir.

Kediler ne sıklıkla yemek yer?​

Kediler ne sıklıkla yemek yer?
 
Evde kedi maması bulunmadığında kedilere verebileceğiniz besinler arasında sebzeler, tahıllar ve et çeşitleri bulunmaktadır. Sebzeler arasında kabak, havuç, patates, brokoli, maydanoz ve yer elması; tahıllar arasında pirinç, çavdar, arpa, buğday ve bunların un hali; et çeşitleri arasında da dana, kuzu, hindi, balık ve tavuk eti bulunmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki kedinizin beslenmesi dengeli ve sağlıklı olmalıdır, bu nedenle anlaşmalı veteriner hekiminizden de destek alabilirsiniz.

Kedi kaç öğün yemek yer sorusunun cevabı ise kedinin yaşına göre değişkenlik göstermektedir. Yavru kediler genellikle gün içerisinde daha sık beslenmeye ihtiyaç duyarlar ve 6 aylık olana kadar günde 3-4 öğün mama almaları önerilir. Daha sonra ise günde 2-4 öğün mama verilmesi uygun olabilir. Yavru kediler 10-12 aylık olduklarında ise genellikle günde iki kez yetişkin kedi maması vermeye başlayabilirsiniz.

Kedilerin yemesi gereken besinlere değinirken, kedilerin tavuk, hindi, ördek, sığır eti, kuzu, dana ve domuz eti gibi et çeşitlerini tüketebileceği ancak suşi, çiğ balık, çiğ et, çiğ ve pişmemiş kemikler ile hayvansal yağların kesinlikle uzak durulması gereken besinler olduğunu belirtmek önemlidir.

Kedilere yulaf verirken yulaf ezmesi ve pirinci sebzelerle karıştırarak verebilirsiniz. Tahıllar kediler için enerji kaynağı sağlar ancak bu besinlerin dengeli bir şekilde verilmesi önemlidir.

Kedinizin maması bittiyse alternatif olarak verebileceğiniz besinler arasında tavuk, biftek, hindi gibi et çeşitleri; balık (ton balığı haricinde), sebzeler (havuç, pazı, pancar, domates, kabak) ve meyveler (elma, armut, şeftali) bulunmaktadır.

Kuru mama yerine kullanabileceğiniz besinler arasında ise et ürünleri, yumurta, süt ürünleri, tahıllar, sebzeler ve meyveler yer almaktadır. Ancak bu besinlerin kedinizin ana öğünlerinin yerini almayacak şekilde ve dengeli bir şekilde verilmesi önemlidir.

Kedinizin ne sıklıkla yemek yemesi gerektiği ise kedinizin yaşına, sağlık durumuna ve aktivite seviyesine göre değişkenlik gösterebilir. Genelde yavru kedilerin daha sık beslenmeye ihtiyacı olsa da, genel kural olarak kedinize fazla yemek vermemeye özen göstermeli ve gerektiği şekilde beslenmesini sağlamalısınız.

Sokak kedileri için ise, vitamin ve mineral açısından zengin özel yavru kedi mamaları tercih edilmelidir. Sokak kedileri için yumurta, tavuk, ciğer, patates, balık gibi besinler tercih edilebilir. Ancak baharat ve tuz içermeyen yiyecekler verilmelidir. Sokak kedileri için düzenli ve dengeli beslenme önemlidir.
 
Geri
Üst