AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde internet vergisi ne kadar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.142
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Evde internet vergisi ne kadar?​

30.01.2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan karar gereği %7,5 olan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranı, olarak güncellenmiştir.

Araçlardan ne kadar vergi alıyor?​

ÖTV matrahı 120 bin lirayı aşmayan otomobiller yüzde 45’lik vergi oranı diliminde yer alacak. 120 bin lirayı aşıp 150 bin liraya kadar olanlar yüzde 50’lik vergi diliminde değerlendirilecek. ÖTV matrahı 150 bin lira ile 175 bin lira arasında olan araçlar için ise oran yüzde 60 olarak belirlendi.

Fiyat farkına KDV eklenir mi?​

Fiyat farkına KDV eklenir mi?
Fiyat farkı ortaya çıktığında bahse konu olan dönem içerisinde alıcı veya satıcı tarafından faturalandırılmalıdır. Ayrıca fiyat farkı, faturalandırma işlemi sırasında KDV’ye tabi tutulmalıdır.

Elektronik yayın bedeli gider yazılır mı?​

gelir ve kurumlar vergisi uygulamasında gider kaydedilmez ve hiçbir vergiden mahsup edilmez.” hükmü gereğince vergi matrahlarının tespitinde gider olarak dikkate alamayacakları gibi; hesaplanan gelir veya kurumlar vergisinden mahsup etmeleri de mümkün değildir.” açıklaması yer almaktadır.

Türk Telekom ne kadar vergi alıyor?​

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yayınlanan 202 Yılı Telekomünikasyon Hizmetleri Ücret Tarifesi uyarınca; 2021 yılında 37,26 TL olarak uygulanan Telsiz Kullanım Ücreti, 2022 yılı için 50,75 TL olarak belirlenmiştir.

2021 özel iletişim vergisi kaç TL?​

2021 özel iletişim vergisi kaç TL?
Özel İletişim Vergisi: Özel iİetişim Vergisi oranı, her türlü mobil elektronik haberleşme, kablolu, kablosuz ve mobil internet servis sağlayıcılığı hizmetleri ve diğer elektronik haberleşme hizmetleri için 30 Ocak 2021 tarihi itibariyle %10 olarak belirlenmiştir.
Fiyat farkı faturası KDV beyannamesinde nerede gösterilir?​
Bu çerçevede, müşterilerinize düzenlediğiniz satış faturalarına istinaden tarafınıza düzenlenen fiyat farkı faturalarında hesaplanan KDV nin, 1 no.lu KDV beyannamesinin “İndirimler” kulakçığının “İndirimler” tablosundaki 103 no.lu satıra kaydedilerek indirim konusu yapılması mümkün bulunmaktadır.
Satış fiyat farkı faturası nasıl kesilir?​
Fiyat farkı faturası oluştururken asıl faturaya atıfta bulunulur. Örneğin 50 bin TL’lik bir gıda faturası kesilmişse ve faturanın 10 bin TL eksik alındığı fark edilmişse 10 bin TL’lik fiyat farkı faturasında 50 bin TL’lik faturaya atıf yapılır.

Turkcell Fatura elektronik yayın bedeli nedir?​

Turkcell Fatura elektronik yayın bedeli nedir?
Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi: 2019 yılında 65 TL olan YTÖİV 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yıllık 79 TL olarak güncellenmiştir. Telsiz Ruhsat Ücreti: 2019 yılında 27,86 TL olan telsiz ruhsat ücreti, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yıllık 34,15 TL olarak güncellenmiştir.

Türk Telekom aylık Telsiz ücreti ne kadar?​

Tarife Bilgisi. Standart Tarife ile yurtiçi her yöne dakikası 68,69 Kr konuşun, üstelik aylık Telsiz Kullanım Ücreti de TT Mobil tarafından adınıza ödensin! 28.07.2020 tarihi itibarıyla yurt içi her yöne standart/paketsiz kullanım dakika ücreti 68,69kr/dk, yurtiçi SMS gönderim ücreti 49,38kr/sms olarak güncellenecektir …

Türk Telekom faturalı tarifelere vergi dahil mi?​

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yayınlanan 2022 Yılı Telekomünikasyon Hizmetleri Ücret Tarifesi uyarınca; sizin adınıza devlete ödenen vergiler aşağıda belirtilmiştir. Faturalı ve Faturasız bütün aboneler için yıllık 50,75 TL’dir ve 12 eşit takside bölünerek aylık olarak tahsil edilir.
 
Evde internet vergisi hakkında belirtilen oranlar doğrultusunda, %7,5 Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranı olarak güncellenmiştir. Bu vergi oranı, her türlü mobil elektronik haberleşme, kablolu, kablosuz ve mobil internet servis sağlayıcılığı hizmetleri ile diğer elektronik haberleşme hizmetleri için geçerli olup, 2021 yılında %10 olarak belirlenmiştir.

Araçlardan alınan vergilere değinirsek, ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) matrahına göre farklı oranlar uygulanmaktadır. ÖTV matrahı 120 bin lirayı aşmayan otomobiller %45'lik vergi oranında, 120 bin lirayı aşıp 150 bin liraya kadar olanlar %50'lik vergi diliminde, 150 bin lira ile 175 bin lira arasında olan araçlar ise %60 oranında vergiye tabi tutulmaktadır.

Fiyat farkının KDV'ye dahil edilip edilmemesi durumu, faturalandırma işlemine bağlıdır. Fiyat farkı faturalandırılırken KDV'nin de hesaba katılması gerekmektedir. Örneğin, fiyat farkı bir fatura ile ilgiliyse bu farkın faturalanması sırasında KDV uygulanmalıdır.

Elektronik yayın bedelinin vergi uygulamalarıyla ilgili olarak, genel olarak gider olarak kaydedilmemekte ve vergiden mahsup edilmemektedir. Vergi matrahlarının belirlenmesinde bu tür bedeller gider olarak dikkate alınamaz.

Türk Telekom tarafından alınan vergilere gelecek olursak, 2022 yılı için belirlenen Telsiz Kullanım Ücreti 50,75 TL olarak güncellenmiştir. Bu özel telekomünikasyon hizmetleri ücret tarifesi doğrultusunda belirlenen bir vergi türüdür.

Fiyat farkı faturasının KDV beyannamesinde gösterilmesi gereken bir satırı bulunmaktadır. Bu farkların doğru bir şekilde beyan edilmesi ve gerektiğinde KDV hesaplama işlemlerine tabi tutulması önemlidir.

Turkcell Fatura elektronik yayın bedeli hakkında bilgi verirken, YTÖİV ve telsiz ruhsat ücretlerinin yıllık bazda belirlendiği ve güncellendiği bilgilerine yer verilmiştir. Bu bedellerin ödenmesi gereken vergilere dahil olduğu ifade edilmektedir.

Son olarak, Türk Telekom'un faturalı tarifelere uyguladığı vergilerin yıllık olarak belirlendiği ve abonelerden aylık eşit taksitler halinde tahsil edildiği belirtilmektedir. Bu vergilerin detayları için ilgili telekomünikasyon hizmetleri ücret tarifelerine göz atılabilir.
 
Geri
Üst