- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Evde ilk yardım çantasında neler olmalı?
Temel ihtiyaçlarMuayenede ilk yardım çantası ağır kusur mu?
Buna rağmen, araç ilk yardım çantası bulundurmak hayati bir durum olduğu unutulmamalıdır. Yani aracınızda ilk yardım çantası yoksa veya bulunmuyorsa aracınız hafif kusurlu olarak değerlendirilir. Hafif kusurlu olarak değerlendirilen bir araç ise muayeneden geçer.
İlk yardım çantası çeşitleri nelerdir?
İlk Yardım Çantası Çeşitleri Kişisel ilk yardım çantası, Araç ilk yardım çantası Kişisel ilk yardım çantası, Seyahat çantasıYardım çantasının içinde ne olmalı?
Bir ilk yardım çantasında olması gerekenler; pamuk, yara bandı, gazlı bez, oksijenli su, tentürdiyot, soğutucu sprey ve böcek ısırıkları için merhemdir.
İlk yardım çantasında yara bandı var mı?
⇒ Yara bandı: Anlık yaralanmalarda (çizik ve küçük kanamalarda) kullanmanız için yara bandını taşımanız gerekir. ⇒Tentürdiyot: Yaranın mikrop kapmasını önler. Mikrop ve bakterilerin en kısa yoldan ölmelerini sağlar. Uyarı: Mutlaka ilk yardım çantasında ilk yardım kitabı bulundurunuz.Muayenede yangın tüpü ağır kusur mu?
Yangın tüpü olmadan muayene geçer mi sorusu araç sahiplerince en çok sorulan sorulardan biridir. Yangın tüpü olmadan da araç muayeneden geçebilir. Araçların muayeneden geçmesi için ağır kusurlara sahip olmaması gerekmektedir. Araç yangın tüpü bulundurulmaması da araçların hafif kusurlu olmasını sağlar.
İlk yardım çantasında bulunan malzemeler ve nerelerde kullanılır?
İlk yardım çantasında bulunan malzemelerİlk yardım çantasının önemi nedir?
İlk yardım çantaları, kaza yerinde ilk yardım uygulamalarında kullanılacak araç-gereçleri ile düzenlenir ve olay yerinde ilk yardım yapabilmeyi sağlar. Evde, okulda, iş yerinde, otomobilde yani insanın her yerde kazaya uğrayacağı düşünülerek düzenlenmiştir.
Evimizde ve okulumuzda bulunması gereken ilk yardım malzemeleri nelerdir?
Bir ilk yardım çantasında olması gerekenler; pamuk, yara bandı, gazlı bez, oksijenli su, tentürdiyot, soğutucu sprey ve böcek ısırıkları için merhemdir. Çocuklu aileler için özellikle önem taşıyan bu malzemelerin yanı sıra daha birçok ilaç ve malzemeyi bu listeye ilave edebiliriz.Iş makinesinde ilk yardım çantası olur mu?
Karayolları Trafik Kanunu ve buna bağlı yönetmeliğe göre tüm motorlu taşıtlarda (A1-A2-G : motosiklet, motorbisiklet, iş makinesi hariç) ilk yardım çantası bulundurmak zorunludur. Traktörler de römork takılabildiği için zorunlular listesine alınmıştır. Bu konuda farklı öneriler bulunmaktadır.