AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Evde ilk kefir mayasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Evde ilk kefir mayası nasıl yapılır?​

Cam kavanoza aldığınız sütü oda sıcaklığına getirdikten sonra kefir mayasını tahta kaşık yardımıyla sütün içine boşaltın. 1 litre süt için 1 ceviz tanesi büyüklüğünde kefir mayası yeterlidir. Kefir mayasını süte ekledikten sonra cam kavanozun kapağını kapatın. Mayalanma işlemi 8 – 24 saat arasında değişir.

Kefir mayalandıktan sonra kaç saat bekletilir?​

Mevsim kış ise kefir kavanozumuzun ağzını kapattıktan sonra havlu ile sarıp karanlık bir yere mayalanmak üzere 18-24 saat bırakıyoruz. Yazın mayalanma süresi 12 saat- Kışın mayalanma süresi 18-24-48 saat arasıdır.
Sade kefir nasıl tatlandırılır?
Kefiri lezzetlendirmek için en favori meyve böğürtlendir, ancak şeftali, mango, muz, hatta kivi kullanabilirsiniz. Baharatlar sadece lezzeti artırmakla kalmaz aynı zamanda kefirin sağlık faydalarını daha da artırır.
Ev yapımı kefir mayası nasıl yapılır?
1 litre sütün içerisinde 1 tane ceviz büyüklüğünde olacak şekilde kefir taneciği koyun. Sütün içerisine ekleme yaptıktan sonra, en az 8 saat en fazla 24 saat bekletmeniz gerekir. Mayalanma işlemi kendi kendine olacaktır. Çok yoğun kıvamlı kefir mayası istiyorsanız, 48 saat kadar bekletme işlemini yapabilirsiniz.

Kefir mayasının bozulduğunu nasıl anlarım?​

Kefir ince yoğurt kıvamına nazaran tıknaz bir kıvama dönüşmüşse, kefir kolay bir şekilde bardağa dökülmüyorsa kullanılamaz hale gelmiştir. Kefirin bulunduğu kap içerisinde sıvılar ile katılar birbirinden ayrılmışsa kefir bozulmuştur. Kefirin ayran kıvamında olması gerekir.

Kefir mayası kötü kokar mı?​

Çiğ süt içerisinde çeşitli mikroorganizmalar bulunur. Bunlar kefir mayasını bozabilir. Kefir mayası bozulduğu zaman, kötü bir koku yayar. Tadı da aynı derece kötü olur.
Kefir kaç gün bekletilir?
Kefirin mayalanması 8-24 saat sürer. Daha yoğun bir ekşimsi tat için 2 gün de bekletebilirsiniz. 12 saatten daha uzun sürede mayalanan kefir sindirim sistemini yavaşlattığını, 12 saatten daha kısa sürede mayalananın ise sindirim sitemini hızlandırdığını söylüyorlar.
Kefir Ekşiyince içilir mi?
Ekşimiş olan kefirde yararlı bakteri sayısı artmış demektir. Damak tadınız izin verdiği sürece, ekşimiş olan Seçen Çiftliği kefirin içilmesinde hiçbir sakınca yoktur.

Kefire ne Katilabilir?​

Meyve Katkılı Kefir Tarifi İçin Malzemeler 1. Varyant. 2-3 çorba kaşığı taze ya da dondurulmuş meyveden ezme + damak tadınıza göre şeker veya sıvı bal. 2. Varyant. 1-2 tepeleme çorba kaşığı reçel ya da marmelat (çilek, böğürtlen, ahududu, vişne, dut reçeli, kırmızı meyve marmelatı uygun olur.

Meyveli Kefirde şeker var mı?​

Türk Gıda Kodeksi’ne göre “İlave Şeker”, Tatlandırıcı sınıfına girmiyor. Tatlandırıcı dediğimiz; Aspartam, Sukraloz vb. maddelerdir. Tabi bu ifadenin “Şeker İçermiyor” algısı yaratabileceği düşünülebilir. Baştan belirtelim; Altınkılıç Meyveli Kefirler İlave Şeker içeriyor.
 
Geri
Üst