Evde hellim peyniri nasil pisirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
224.665
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Evde hellim peyniri nasıl pişirilir?​

Evde Hellim Peyniri Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Sütümüzü eğer süzülmediyse bir süzgeçten geçirip tencereye alıyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz. Sütümüz kaynayıp fokurdamaya başlayınca sirke limon suyu ve tuzumuzu ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp 4-5 dakika daha kaynatıyoruz. Taşmaya ramak kala altını kapatıyoruz.
Hellim ne sütünden yapılır?
Genelde ızgarada ya da yağsız tavada kızartıldıktan sonra yenir. Ayrıca, hellim Kıbrıs Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs’ın önemli bir ihraç kalemidir. Hellimin içinde başta keçi sütü olmak üzere süt, tuz ve bazen de nane bulunur. İçerisindeki süt, keçi, koyun veya inek sütü olabilir.
Hellim peyniri kızartma nasıl yapılır?
Tavayı ocağa koyunuz, altını yakınız . Tereyağı ekleyiniz, sarımsakları doğrayınız. Bir iki tavayı sallayarak sarımsakları tavada gezdiriniz. Peynirleri ekleyiniz (ocağın altını kısmayınız ki peynirler suyunu vermesin) orta ateşte önlü arkalı güzelce kızartarak pişiriniz.

Hellim peyniri kaç dakikada pişer?​

Bunun yanında hiç yağ koymadan da hellim peyniri kızartılabilir. Ancak hellim peynirleri daha kuru olacaktır. Hellim peynirinin yağsız şekilde pişirilmesi için tost makineleri de tercih edilebilir. Hellim peynirleri tost makinesinde 1 – 2 dakika kadar pişirilir.
Kıbrıs usulü hellim nasıl yapılır?
Chapters
- 5 litre çiğ, yani pastörizasyondan geçmemiş koyun sütünü 35 dereceye kadar isitin.
- yarım çay bardağından çok az su 2 çay kaşığı peynir mayası
- mayalanmış sütü yavaş yavaş parçalayın.
- Beyaz bir suda küçük pihtıcıklar olacak.
- ocağın altını çok kısık atşete bırakıp ellerimiz ile yavaş yavaş basarak toparlayalım.
Hellim peyniri suda bekletilir mı?
Hellim peyniri fazla tuzlu bir peynir olduğu için bir miktar suda bekletilmelidir. Daha sonra orta kalınlıktaki şeritler halinde kesilir. Yağsız tavada sade olarak önlü arkalı pişirilir.
Hellim peyniri, tuzlu bir peynir türü olduğundan doğrandıktan sonra fazla tuzunun gitmesi için tuzlu suda bekletilmelidir. Kızartılacak parçaların tavada kurumaması için ideal kalınlıkta kesilmesine dikkat edilmelidir.
Hellim kızartırken yağ konur mu?
Daha sonra arzu ettiğiniz kalınlıkta -ne çok kalın ne de çok ince- peynir dilimleri keserek yanmaz yapışmaz bir teflon tavada peynirlerinizi mümkünse hiç yağ eklemeden kızartabilirsiniz. Peynirleriniz kısa sürede kızaracaktır.
Hellim peyniri tuzu nasıl alınır?
Hellim peyniri, tuzlu bir peynir türü olduğundan doğrandıktan sonra fazla tuzunun gitmesi için tuzlu suda bekletilmelidir.
 
Geri
Üst