AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde findik nasil ezilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.516
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Evde fındık nasıl ezilir?​

Kavrulmuş fındıklarımızı mutfak robotuna koyalım ve çekmeye başlayalım. Eğer güçlü bir robotunuz varsa istediğiniz kıvama kısa sürede gelecektir. Robotu 15 saniye çalıştırıp 1 dakika bekletelim. Bu döngüyü fındıklar iyice ezilip akışkan bir kıvama gelene kadar sürdürelim.

Karamelize fındık nasıl yapılır?​

Teflon tavaya 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı fındık koyun. Kısık ateşte bir süre bekletin. Şeker erimeye başlayınca kaşık yardımı ile karıştırarak, iyice akışkan olmasını sağlayın. Şeker tam olarak eridiğinde içerisine 3 damla limon sıkıp, 1-2 dk daha pişirin.

Evde ballı fındık ezmesi nasıl yapılır?​

Evde ballı fındık ezmesi nasıl yapılır?
Önce fındıkların kabuğunun kolay soyulması için tavada ara ara karıştırarak kavrulur. Kabukları soyulur hale geldikten sonra ayıklanan fındıklar blendırdan yağı çıkana dek geçirilir. Son olarak tuz, tereyağı ve bal eklenerek iyice harmanlanır. İsterseniz bal yerine pekmez çeşitleri veya şeker kullanabilirsiniz.

Evde kolay fındık ezmesi nasıl yapılır?​

Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi tarifinin Yapılışı
- Kabuksuz kavrulmuş fındıkları kısık ateşte rengi hafifçe değişip yağı çıkıncaya kadar kavurun.
- Yağını salıp parlayan fındıkları mutfak robotuna alın ve ara ara çalıştırıp kapatarak un gibi olmasını sağlayın.
- Balı ilave ederek ara ara çalıştırmaya devam edin.

Evde fındık kreması nasıl yapılır?​

Fındıklar önce toz halini alıyor, sonra yavaş yavaş yağını bırakmaya başlıyor ve kremaya dönüşüyor. Ekstra yağ veya başka bir malzeme eklemiyoruz. İstediğimiz kıvamı elde ettikten sonra toz kakaoyu ekleyip, kakao kremanın her yerine dağılana kadar blenderı çalıştırmaya devam ediyoruz.

En iyi fındık ezmesi nasıl yapılır?​

En iyi fındık ezmesi nasıl yapılır?
Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi Tarifinin Yapılışı
- Kabuksuz kavrulmuş fındıkları kısık ateşte rengi hafifçe değişip yağı çıkıncaya kadar kavurun.
- Yağını salıp parlayan fındıkları mutfak robotuna alın ve ara ara çalıştırıp kapatarak un gibi olmasını sağlayın.
- Balı ilave ederek ara ara çalıştırmaya devam edin.

Krokant nasıl yapılır?​

Ev Yapımı Krokan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kalın tabanlı bir tavada, karıştırarak şekeri karamelize edin.
- Sonra kuruyemişleri ekleyip, karıştırın.
- Yağlanmış mermer tezgahın üzerine ya da yağlı pişirme kağıdının üzerine döküp, donmasını bekleyin.
- Krokan donduktan sonra, cam kavanozlara alarak saklayabilirsiniz.

Ev yapımı fındık ezmesi ne kadar dayanır?​

Doğal fıstık ezmesinin ömrü daha kısadır. Buzdolabında saklandığı takdirde 3 ila 6 ay dayanabilir. Kakaolu fındık ezmeleri ise kapağı açılmamış bile olsa 1-2 aydan fazla dayanmaz.

Evde kakaolu fındık kreması nasıl yapılır?​

Evde kakaolu fındık kreması nasıl yapılır?
Ben biraz parçacıklı olsun diye toz haline getirmedim. Çikolatayı benmari usulü eritin. Karıştırma kabına önce fındıkları sonra erimiş çikolatayı koyup ikisini çırpın. Son olarak diğer malzemeleri ekleyip hepsi bütünleşene ve yoğunlaşana kadar çırpın. 500 grlık kavanozu dolduracak kadar fındık kremanız olacak.

Refikadan fındık ezmesi nasıl yapılır?​

* Kavrulmuş fıstıkları temiz bir mutfak bezinin içine koyup ovuşturarak kabuklarını soyun. * Kabuklarını soyarken fıstıklar soğursa mutlaka mutfak robotuna koymadan önce tekrar 1 dakika fırında ısıtın. * Mutfak robotunda iyice ezme haline gelene kadar 5-6 dakika hiç durmadan fıstıkları çekin.
 
Evde fındık ezme işlemi için mutfak robotunu kullanarak izlediğiniz yol oldukça doğru ve pratiktir. İşte detaylı adımlar:

1. **Kavrulmuş Fındıklar**: İlk olarak kavrulmuş fındıkları mutfak robotuna koyun. Fındıklarınız kavrulmuş olduğu için lezzet açısından daha zengin olacak ve ezilmesi daha kolay olacaktır.

2. **Ezme Aşaması**: Mutfak robotunu çalıştırarak fındıkları ezme işlemine başlayın. Eğer güçlü bir mutfak robotunuz varsa, fındıkların istediğiniz kıvama gelmesi kısa sürebilir. Ancak daha az güçlü bir mutfak robotu kullanıyorsanız, sürecin biraz daha uzun sürebileceğini göz önünde bulundurun.

3. **Döngü Uygulama**: Robotu yaklaşık 15 saniye çalıştırın ve sonra 1 dakika bekleyin. Bu döngüyü fındıkların iyice ezilip akışkan bir kıvama gelene kadar sürdürün. Bu aralıklarla mutfak robotunu tekrar çalıştırarak ve duraklatarak fındıkların kıvamını kontrol edebilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken noktalar arasında mutfak robotunun aşırı ısınmaması ve işlem sırasında mola vererek soğumasına olanak tanımanız da yer alır. Bu şekilde fındıklarınızı hızlıca ve verimli bir şekilde ezerek evde leziz fındık ezmesi hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst