AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde ev yapimi tereyagi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Evde ev yapımı tereyağı nasıl yapılır?​

Tereyağı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler tam yağlı çiğ süt ya da taze sütle mayalanmış ev yoğurdudur. Özellikle sık sık çiğ süt alanlar, sütü kaynatınca üzerinde biriken kaymakları biriktirip tereyağı yapımında kullanabilir. Aynı şekilde ev yoğurtlarının kaymakları da tereyağı için uygun bir malzemedir.

Kolay tereyağı nasıl yapılır?​

Çözünen kaymağı, çırpabileceğimiz bir kaba alıyoruz (biraz sıçrama yapabiliyor o yüzden bunu engelleyebileceğiniz bir kap olmalı). Üzerine soğuk su koyuyoruz, kaymağın üzerine çıkması yeterli. Yüksek hızda, 5 dk boyunca çırpıyoruz. Kaymak ve su ilk etapta krema gibi oluyor, daha sonra yağın toplandığını göreceksiniz.
El yapımı tereyağı nasıl yapılır?
Malzemeyi kapaklı bir cam kavanoza koyun, kapağını sıkıca kapatın ve kıvamı koyulaşana kadar 15-20 dakika boyunca sallayın. Malzemeyi derin bir kabın içine koyun, el blenderi veya mutfak robotu ile orta hızda yağın ayrıştığını görene kadar çırpın.
Evde yayık tereyağı nasıl yapılır?
Mayalanmış doğal yoğurdu bir kavanoza doldurun. Fazla doldurmada, üzerinde boşluk bırakın. Kavanozu çalkalayarak, yağın ayrışmasını sağlayın. Yağın tortularını gördükten sonra, içerisine bir miktar ılık su ilave edin.

Elle tereyağı nasıl yapılır?​

Kaymaktan Tereyağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaymakları tencereye koyalım. 5 kiloluk ağzı geniş bidona da koyabilirsiniz.
- Tencerenin içine ılık su koyuyoruz.
- Tenceredeki kaymağı, dairesel olarak karıştırıyoruz.
- Yağ katmanı oluşmaya başlayınca, içine biraz buz atıyoruz ve yağı toparlayıp başka bir kaba alıyoruz.

Süt yüzünden tereyağı nasıl yapılır?​

Tereyağı yapacağınız zaman, kaymakların içine 1 çay bardağı soğuk su koyun ve mikserle yaklaşık 5-10 dakika çırpın. Bu esnada kaymağın yağı yavaş yavaş üste çıkacaktır. Bir çay bardağı daha soğuk su ekleyip tekrar çırpmaya başlayın. Altta suyun üstte yağın biriktiğini gördüğünüz noktada tereyağı hazır demektir.
1 kg yayık tereyağı kaç kg yoğurttan çıkar?
1 kg tereyağ 12 kg sütten yapılan yoğurttan elde edilebilir, ayrıca yağını aldıktan sonra elinde yaklaşık olarak 2,5 kg kadar süzme yoğurt kalır.sütün toptan fiyatının 2 tl olduğu düşünülürse 24 tl karşılığında 1 kg tereyağı (tamamen doğal) 45 tl, ayrıca 2,5 kg süzme (tamamen doğal) 30 tl elde edebilirsin.
Kaç kilo sütten 1 kilo tereyağı çıkar?
14 litre süt kullanılarak 1 kilogram tereyağı elde edilir.

Tereyağından kaymak nasıl yapılır?​

Mutfak robotu ile tereyağ nasıl yapılır?​

Mutfak robotunda kesici bıçak uçları kullanmalısınız. İlk olarak yaklaşık 5 dakika sürekli olarak robottan geçirin. 5 dakika sonra içerisinde yarım su bardağı ılık su ilave edin ve 5 dakika daha karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra yağların tortu gibi suyun üzerine çıktığını görmelisiniz.
 
Geri
Üst