- Konu Yazar
- #1
Evde Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
600 gram un(5.5 su bardağı)
2 su bardağı ılık su
1 paket maya
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Üzerine :
1 yemek kaşığı yoğurt
Evde Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğurma kabına ılık su ve maya şeker kaba koyalım karıştıralım, ağzı kapalı kaba konur.
Köpük köpük olunca kadar bekletilir.
Maya kabarınca un ve tuz ekleyip yoğuralım.
Ele yapışmayan hamur olacak.
Hamuru mayalamaya bırakın.
1. 5 saat kabarınca yağlı kağıt serili fırın tepsine hamuru yuvarlak şekilde tepsiye koyalım tepside 40 dk tepsi mayası gelsin.
Kabarınca üzerine bıçakla ortadan çizik atalım üzerine yoğurt sürelim .
200 derece fırında 30-35 dk pişirin.
Evde Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
600 gram un(5.5 su bardağı)
2 su bardağı ılık su
1 paket maya
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Üzerine :
1 yemek kaşığı yoğurt
Evde Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğurma kabına ılık su ve maya şeker kaba koyalım karıştıralım, ağzı kapalı kaba konur.
Köpük köpük olunca kadar bekletilir.
Maya kabarınca un ve tuz ekleyip yoğuralım.
Ele yapışmayan hamur olacak.
Hamuru mayalamaya bırakın.
1. 5 saat kabarınca yağlı kağıt serili fırın tepsine hamuru yuvarlak şekilde tepsiye koyalım tepside 40 dk tepsi mayası gelsin.
Kabarınca üzerine bıçakla ortadan çizik atalım üzerine yoğurt sürelim .
200 derece fırında 30-35 dk pişirin.
Evde Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı