Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Evde Ekmek Karalahanalı Laz Ekmeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Konutta Ekmek Karalahanalı Laz Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı su
1 tane yaş maya
Tabanı için karalahana
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Meskende Ekmek Karalahanalı Laz Ekmeği Tanımı Yapılışı

Materyaller katılıp yoğrulur ay ele yapışan hamur elde edilir hamur mayanlanmaya bırakılır.
Tepsiye almadan evvel sıvı yağı elimizi alıp yine yoğrulur ki eline yapışmasın.
Tepsiye karalahana yapraklarını koyup sonra hamur koyuyoruz.
Fırını 200 derece ayarlayıp pişiriyoruz. Benim fırında 40 dk pişti her fırın farklı dikkat ederek pişirin ben en alt kısma su koydum ekmek sert olmasın diye.
 
Geri
Üst