- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Evde eğitim hangi ülkelerde var?
Evde eğitim kavramı Türkiye’de yaygın olarak bilinen ve uygulanan bir eği- tim yöntemi olmamakla birlikte başta ABD olmak üzere Kanada, İngiltere, Almanya, Belçika, Fransa, Danimarka gibi ülkelerde oldukça köklü geçmişe sahip ve giderek artan bir uygulamadır (Basham, Merrifield ve Hepburn, 2007; Collom, 2005; Cooper ve …Ev Okulu Derneği kimin?
Bu sistemin Türkiye de de alternatifler arasına girmesini amaçladığımız için 2017 senesinde Ev Okulu Derneği Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Hilmi Eren tarafından kuruldu. Şu an için Ev Okulu Derneği eğitime yön veren birçok alanında uzman hoca ile çalışan bir sivil toplum kuruluşu.Okulsuz eğitim nedir?
Okulsuz eğitimde amaç, öğrendiklerinden keyif almayı sağlamak ve yönergelere sorgulamadan uyan bireyler yerine, düşünebilen gençler yetiştirmektir. Okulsuz eğitimde öğrenme her yerde olabilir; kitaplar, internet, aile, müzeler, geziler ve doğanın kendisi birer eğitim materyalidir aslında.
Türkiye’de ev okulu yasal mı?
Şu anda Amerika, Kanada, Japonya, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi birçok ülkede ev okulu serbest. Kendi devletlerinin eğitim sistemine güvenmeyen, okulun ortamını beğenmeyen aileler çocuklarını evde eğitmeyi seçiyorlar. Türkiye’de ise ev okulu şu an yasak.
Son yirmi yılda Birleşik Krallık, Almanya, Japonya, Kanada, Belçika, Danimarka, Fransa, İtalya, Lüksemburg, Norveç, Portekiz ve İsviçre gibi gelişmiş ülkelerde evde eğitim uygula- maları giderek artmaktadır.
Homeschooling hangi ülkelerde?
zaten yasal olarak geçerli olduğu ülkelere baktığımızda bunu görebiliriz. günümüzde avustralya, kanada, yeni zelanda, ingiltere ve amerika’da yasal. almanya’da ise zorunlu eğitime ek olarak zorunlu bir homeschooling mevcut.Türkiye’de evde eğitim mümkün mü?
Ülkemizde, evde eğitime ilişkin yasal düzenlemeler yoktur.Türkiye’de ev okulu var mı?
Sadece Amerika’da 2002-2003 yıllarında ev okulunu tercih eden ailelerin sayısı 2.000.000 civarında. Türkiye’de ise ev okulu şu an yasak. Çocuğunu okula göndermek istemeyen ailelere yaptırım uygulanıyor.
Türkiyede evde eğitim var mı?
Digi Homeschooling nedir?
Digi-Homeschooling Alman eğitim sisteminde eğitim gören öğrenciler için Nachhilfe Programları düzenlemektedir. Eğitimler ana dili almanca olan öğretmenler tarafından verilmektedir. Bu dersler öğrencinin bulunduğu sınıftaki almanca, matematik ve diğer derslerin müfredatına paralel olarak yürütülmektedir.Evde eğitim ücreti ne kadar?
Sözleşmeli ek ders ücretleri 23,41 lira, Takviye ek ders ücreti 54,57 lira ve özel eğitim ek ders ücreti de 34,09 lira olacak. Bu zamlı ücretler de Şubat ayından itibaren yatırılmaya başlanacak.Evde eğitim hizmeti kimlere verilir?
Evde Eğitim Hizmeti Nedir? Sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanama- yacak durumda olduğunu sağlık raporu ile belgelendiren okul öncesi, ilkokul, orta- okul ve lise çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için evde sunulan eğitim hizmetidir.
Okul olmadan eğitim olur mu?
Öncelikle belirtelim ki, yazıyı okumak için uzun uzun vakti olmayan dostlar bilmeliler ki; Türkiye’de ev okulu veya okulsuz eğitimi hukuken mümkün değildir, dahası yasaktır.
Evde eğitim olur mu?
Birçok aile, çocuklarını özel ya da devlet okullarına kaydettirip o resmi ortam içinde okutmak yerine onlara kendi evlerinde eğitim vermeyi tercih ediyor. Bu aileler, evde eğitim ile birlikte çocuklarının tüm eğitim sorumluluğunu da kendi üzerlerine almış oluyorlar.Homeschooling eğitim nedir?
Evde eğitim (Homeschooling) uygulaması, zorunlu örgün eğitim çağın-daki çocukların eğitimlerinin bir bölümünün ya da tamamının ailesi ya da aile-sinin tayin ettiği kişiler tarafından yürütülmesi olarak tanımlanabilir.Evde eğitim kaç saat ek ders alır?
Bu öğretmenler mesai saatleri içerisinde evde eğitim hizmetinde görevlendirilirse ayrı bir ek ders ücreti alamazlar; ancak mesai saatleri dışında evde eğitim hizmetinde görevlendirilirse haftada 8 saate kadar daha ek ders görevi ve ücreti alabilirler.
Evde eğitim ek ders ücreti nedir?
Evde eğitimde görevlendirilen tüm kadrolu öğretmenlere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176’ıncı maddesi gereğince ek ders ücretleri %25 fazlasıyla ödenir.” ifadelerine yer verilmiş olup evde eğitim hizmetleri bütünüyle ek ders ücreti kapsamında değerlendirilmiştir.