Evde Dondurma Yapımı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Evde dondurma nasıl yapılır


Evde Dondurma tarifi


Dondurma yapmak icin sut, kıvam verici madde ve şeker gerekmektedir Dondurmanın turune gore, kıvam verici madde olarak nişasta, nişasta ve yumurta sarısı ya da sahlep kullanırız

Malzemeler :
1 Litre Yağlı Sut
1 Tatlı Kaşığı Toz Salep 5 gr
1 Cay Kaşığı Vanilya
1 Su Bardağı Toz Şeker

Yapımı :

Bir kap icerisine toz şeker, salep, vanilya konulacak ve karıştırılacak Tencere icerisine 1 litre sut konulacak ve normal ısıda kaynatılacak Uzerine hazırlanan toz şeker, salep, vanilya karışımı bitinceye kadar azar azar ilave edilecek Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı duşuk ısı konumuna getirilecek Saata bakılacak ve not edilecek Tencere 10 dakika sure ile savrularak kaynatılacak Sure bitiminde tencere ocaktan alınacak ve oda sıcaklığına duşunceye kadar bekletilecek Ardından tencere kapağı kapalı olarak, dondurucuya konulacak ve 2 saat sure ile dondurucuda tutulacak Sure bitiminde tencere dondurucudan alınacak ve karıştırılacakTenceredeki sut tamamen donuncaya kadar, her saat başı karıştırma işlemine devam edilecek Yaklaşık 5 saat sure sonunda vanilyalı dondurmanız sevise hazır
 
Geri
Üst