SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Evde Dana Eti İle İskender Tanımı İçin Malzemeler
2 kişi için
500 gram ince ince doğranmış dana eti
1 tane pide
Yoğurt (isteğe göre)
Salça, karabiber, tuz
Sarımsak
Biraz su
Evde Dana Eti İle İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kızgın tava içine etimizi alalım.
Üzerine biraz karabiber ve tuz ekerek pişmeye bırakalım.
Onlar bir yandan pişerken pidemizi alıp küçük küp halinde keserek bir yemek kaşığı tereyağ ile tava içinde kavuralım.
Üzerine biraz tuz ve karabiber ekebilirsiniz.
Daha sonra sosumuz için.Bir iki yemek kaşığı salçayı tereyağ da kavuralım.
İçine bir diş sarımsak ve su ekleyerek 4-5 dkka kaynatalım (isteyen kekik ilave edebilir).
Bütün materyalleri hazır ettiğimizde bir tabak içine öncelikle hazırladığımız pideyi koyalım.
Üzerine yoğurt et ve en son sosunu ekleyip servis edelim.Afiyet olsun.
Evde Dana Eti İle İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 kişi için
500 gram ince ince doğranmış dana eti
1 tane pide
Yoğurt (isteğe göre)
Salça, karabiber, tuz
Sarımsak
Biraz su
Evde Dana Eti İle İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kızgın tava içine etimizi alalım.
Üzerine biraz karabiber ve tuz ekerek pişmeye bırakalım.
Onlar bir yandan pişerken pidemizi alıp küçük küp halinde keserek bir yemek kaşığı tereyağ ile tava içinde kavuralım.
Üzerine biraz tuz ve karabiber ekebilirsiniz.
Daha sonra sosumuz için.Bir iki yemek kaşığı salçayı tereyağ da kavuralım.
İçine bir diş sarımsak ve su ekleyerek 4-5 dkka kaynatalım (isteyen kekik ilave edebilir).
Bütün materyalleri hazır ettiğimizde bir tabak içine öncelikle hazırladığımız pideyi koyalım.
Üzerine yoğurt et ve en son sosunu ekleyip servis edelim.Afiyet olsun.
Evde Dana Eti İle İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı