Evde corek hamuru nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
202.160
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Evde çörek hamuru nasıl yapılır?​

Derin bir kabın içine ılık süt, toz maya, toz şeker ve tuzu aktarıp karıştırın. Yaklaşık bir dakika sonra üzerine yoğurt, sıvı yağ, tereyağı ekleyerek, çatalla çırpın. Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalı hamurdan çörek nasıl yapılır?
Açma Lezzetinde Mayalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın sarısını ayırıyoruz üzeri için.
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
- Elimizle karıştırıyoruz ve unu azar azar dökerek yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yapıyoruz.
- Üzerini örtüp 1 saat bekletiyoruz.
Çörek yüzüne ne sürülür?
Hafif un atılmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörek otu atılır. 180 derecelik fırında pişirilir.

Yumuşak Maraş çöreği nasıl yapilir?​

Mayalı Tuzlu Maraş Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle suyun içerisine mayayı alıp iyice eritiyoruz.
- Tuzla birlikte sonra yağını ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Tam 2 buçuk kilo un alıyor isteyen ölçüyü azaltabilir ve son olarak çörek otunu da atıp güzelce yoğuruyoruz.
Tepside mayalı çörek nasıl yapılır?
Mayalı Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım ve elimizle karıştıralım.
- Ele yapışan bir hamur olması gerekiyor yani kek kıvamı gibi cıvık olmayacak. 40 dakika kadar üzerini örtüp mayalanmasını sağlayalım.
- Yağladığımız tepsiye hamurumuzu yayalım.
Yumuşak Maraş Çöreği Nasıl Yapılır?

Maraş çöreği nasıl yapılır malzemeleri?​

Maraş Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr margarin oda ısısında.
- 1 su bardağı süt.
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1tatlı kaşığı tuz.
- 2 yemek kaşığı çörek otu.
- 2 yemek kaşığı susam.
- Aldığı kadar un.
Zeytinyağlı çörek nasıl yapılır?
Zeytinyağlı Sade Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına unu, tuzu, mayayı alıp karıştırıyoruz ve suyu yavaş yavaş ekliyoruz.
- Ele az yapışacak hamur elde ediyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Tepsiyi 1 çay bardağı yağla yağlıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp beze yapıyoruz.
 
Geri
Üst