- Konu Yazar
- #1
Konutta Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
1.5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tane maya
1 kilo un
İç harcı için
600 gram orta yağlı dana kıyma
2 tane orta uzunluk soğan
2 tane. yeşil sivri biber
2 tane kırmızı biber
3 tane domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
Tuz
Pulbiber (Acısı isteğe göre)
1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı su
Konutta Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı Yapılışı
Bir kabın içine suyu sütü tuzu, sıvı yağ ve mayayı karıştıralım.
Daha sonra unu denetimli ek edip yumuşak bir hamur yoğuralım ve 45 dk mayalanmaya bırakalım.
Robottan soğanı domatesi biberleri sarımsağı ve maydanozu çekelim bir kaba koyduğumuz kıymanın üzerine ek edelim.
Daha tuzu salçaları sıvı yağını ve pulbiber ek edip karıştıralım.
Mayalan hamurumuzu küçük küçük beze yapalım ve ince bir formda açalım.
Üzerine kıymalı harçtan koyup bir kaşık yardımıyla sürüp tavada yada silex de pişirelim.
Hamuru için
1.5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tane maya
1 kilo un
İç harcı için
600 gram orta yağlı dana kıyma
2 tane orta uzunluk soğan
2 tane. yeşil sivri biber
2 tane kırmızı biber
3 tane domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
Tuz
Pulbiber (Acısı isteğe göre)
1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı su
Konutta Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı Yapılışı
Bir kabın içine suyu sütü tuzu, sıvı yağ ve mayayı karıştıralım.
Daha sonra unu denetimli ek edip yumuşak bir hamur yoğuralım ve 45 dk mayalanmaya bırakalım.
Robottan soğanı domatesi biberleri sarımsağı ve maydanozu çekelim bir kaba koyduğumuz kıymanın üzerine ek edelim.
Daha tuzu salçaları sıvı yağını ve pulbiber ek edip karıştıralım.
Mayalan hamurumuzu küçük küçük beze yapalım ve ince bir formda açalım.
Üzerine kıymalı harçtan koyup bir kaşık yardımıyla sürüp tavada yada silex de pişirelim.