Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Evde Çıtır Çıtır Ekmek Yapımı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Konutta Çıtır Çıtır Ekmek Üretimi Tanımı İçin Gereçler
4 su bardağı un
2 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
3 kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Üzerine sürmek için;
2-3 kaşık süt
Susam, haşhaş

Konutta Çıtır Çıtır Ekmek Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm gereçleri karıştırma kabına alıp yoğuralım.
Ele yapışmayan bir hamur elde edelim kapağını kapatıp 1 saat mayalanması için bekletelim.
Mayalanan hamuru 12 kesime bölüp beze yapalım.
6ya bölerek daha büyük ekmekler de yapabilirsiniz.
Bezenin birini alıp hafif unlu tezgahta el kadar açalım.
İki kenarından katlayıp rulo formunda saralım.
Elimizde yuvarlayıp birleşme yeri alta gelecek biçimde tepsiye dizelim.
Tüm bezelere tıpkı katlama sürecini yapalım.
15-20 dk mayalandıralım.
Üzerine fırça ile süt sürüp susam, haşhaş vb serpelim. Bıçakla çizik atalım.
Tepsinin üzerine bir diğer tepsi kapatarak fırına koyalım.
240 derece fanlı ayarda 20 dk pişirelim.
Kapağını alıp üzeri kızarana kadar 8-10 dk daha pişirmeye devam edelim.
Kızaran ekmekleri fırından alıp servis edelim. Afiyet şifa olsun.
Konutta Çıtır Çıtır Ekmek Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst