- Konu Yazar
- #1
Konutta Çiçek Ekmek İmali Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Yarım su bardağından çok az sıvı yağ
6 su bardağı kadar un
Üzeri için;
Ilık su
Çörek otu
Kullandığım su bardağı ölçüm 200 ml
Konutta Çiçek Ekmek İmali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle unun bir kısmını alalım bir kaba ortasını havuz üzere açalım.
Mayayı şekeri açtığımız çukurun ortasına koyup biraz suyla karıştıralım.
Daha sonra tuzu unun üzerine dökelim yağı yumurtayı.
Suyu da ek edelim karıştıralım çok yumuşak ele yapışan hamur yoğuralım.
Daha sonra üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan mühleti ortam sıcaklığına nazaran değişebilir kabardıysa tamamdır.
Mayalanan hafif un serptiğimiz.
Masaya alalım hamuru rulo yapalım 12 modüle eşit bölelim orta ara elimize una batırarak beze yapalım.
Yuvarlak tepsiye yağlı kağıt serelim.
Tam ortaya bir tane yuvarlanmış bezeyi yerleştirelim.
Kenarlarınada aralıklı 5 tane beze yerleştirelim.
Tıpkı halde öbür tepsiyide hazırlayalım.
Bu tanımdan 2 tane çiçek ekmek çıkıyor.
Sonra tepsileriniz üzerini pak bez örtü örtelim 40_45 mayalanmaya bırakalım.
Mühlet sonunda üzerine su sürelim çörek otu dökelim üzerine.
200 derece ısınmış fansız fırının alt rafında 20 _ 25 dk pişirelim.
Fırına atmadan evvel su dolu kaseyi en altına koyalım.
Fırın pişirme mühleti değişken olabilir o yüzden.
Denetimli pişirelim gözümüz üstünde olsun.
Piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine bez örtelim.
Biraz dinlendikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Konutta Çiçek Ekmek Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Yarım su bardağından çok az sıvı yağ
6 su bardağı kadar un
Üzeri için;
Ilık su
Çörek otu
Kullandığım su bardağı ölçüm 200 ml
Konutta Çiçek Ekmek İmali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle unun bir kısmını alalım bir kaba ortasını havuz üzere açalım.
Mayayı şekeri açtığımız çukurun ortasına koyup biraz suyla karıştıralım.
Daha sonra tuzu unun üzerine dökelim yağı yumurtayı.
Suyu da ek edelim karıştıralım çok yumuşak ele yapışan hamur yoğuralım.
Daha sonra üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan mühleti ortam sıcaklığına nazaran değişebilir kabardıysa tamamdır.
Mayalanan hafif un serptiğimiz.
Masaya alalım hamuru rulo yapalım 12 modüle eşit bölelim orta ara elimize una batırarak beze yapalım.
Yuvarlak tepsiye yağlı kağıt serelim.
Tam ortaya bir tane yuvarlanmış bezeyi yerleştirelim.
Kenarlarınada aralıklı 5 tane beze yerleştirelim.
Tıpkı halde öbür tepsiyide hazırlayalım.
Bu tanımdan 2 tane çiçek ekmek çıkıyor.
Sonra tepsileriniz üzerini pak bez örtü örtelim 40_45 mayalanmaya bırakalım.
Mühlet sonunda üzerine su sürelim çörek otu dökelim üzerine.
200 derece ısınmış fansız fırının alt rafında 20 _ 25 dk pişirelim.
Fırına atmadan evvel su dolu kaseyi en altına koyalım.
Fırın pişirme mühleti değişken olabilir o yüzden.
Denetimli pişirelim gözümüz üstünde olsun.
Piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine bez örtelim.
Biraz dinlendikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Konutta Çiçek Ekmek Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı