AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde Bakım Hizmetleri

haberci

Yeni Üye
Evde Bakım Hizmetleri
Evde Bakım Hizmeti
Sağlığın geliştirilmesi ve korunması, hastalıkların ve özürlülüğün önlenmesi,
Öz bakımın sağlanması, kendine destek, iki taraflı yardımlaşma, savunuculuk,
Tıbbi ve hemşirelik bakımı,
Bireysel bakım hizmeti: giyinme, yıkanma, alışveriş,
Özürlü bireyin gereksinimini karşılamak üzere konut ortamında düzenlemeler yapılması,
Sevk işlemi ve halk olanaklarına ulaşma imkânının sağlanması,
Rehabilitasyon hizmetleri,
Temel ve özel ihtiyaçların karşılanması, destekleyici aletler, donanım ve ilaçların sağlanması,
Özelleşmiş yardım hizmetleri,
Yatıştırıcı bakım,
Palyatif bakım,
Danışmanlık ve duygusal yardım hizmeti,
Bireyin ailesi ve öteki ilişkili kişilere zorunlu bilginin verilmesi,
Sosyal etkileşimin arttırılması,
Fiziksel aktivite olanaklarının sağlanması,
Bakım öncesinde, bakım esnasında ve sonrasında bakım verenlere yardım sağlanması,
Hasta ve yakınlarının eğitimi gibi hizmetler verilmektedir
seçme parça *

Evde bakım hizmetleri, sağlık hizmetlerinin evde sunulması ve hastaların/ninenlerin evde daha rahat bir şekilde bakımının sağlanmasını amaçlar. Bu hizmetler geniş bir yelpazede sunulmaktadır ve bireyin ihtiyaçlarına göre çeşitlilik gösterir. Evde bakım hizmetlerinin bazı örnekleri şunlardır:

1. Sağlığın geliştirilmesi ve korunması: Hastalıkların önlenmesi için sağlık alanında bilgilendirme ve eğitim hizmetleri sunulur.

2. Öz bakım hizmetleri: Bireylerin günlük yaşam aktivitelerinde desteklenmesi, giyinme, yıkanma gibi ihtiyaçlarının karşılanması.

3. Tıbbi ve hemşirelik bakımı: Evde sağlık hizmeti gerektiren kişilere tıbbi müdahaleler ve hemşirelik hizmetleri sunulur.

4. Rehabilitasyon hizmetleri: Hastaların yaşam kalitesini artırmak için fizyoterapi, konuşma terapisi gibi hizmetler sağlanır.

5. Destekleyici aletler ve ilaçların sağlanması: Özürlü bireylerin veya hastaların ihtiyaç duyduğu destekleyici aletlerin temin edilmesi ve ilaç takibi yapılması.

6. Danışmanlık ve duygusal yardım hizmeti: Hastaların ve yakınlarının duygusal destek alabilmesi için danışmanlık hizmetleri sunulur.

7. Hasta ve yakınlarının eğitimi: Hasta bakımında rol alan kişilere hasta bakımında temel bilgilerin verilmesi.

Evde bakım hizmetleri, bireyin sağlık ve yaşam kalitesini artırmayı hedefler. Bu hizmetlerin amacı, hastaların evde daha konforlu ve güvende hissetmelerini sağlamak ve destek olmaktır.

Geri