AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde alkol damitma yasal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Evde alkol damıtma yasal mı?​

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI! EVDE İÇKİ YAPMAK YASAKLANDI! Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Tarım ve Orman Bakanlığı yönetmeliğiyle, etil alkol ve metanolün üretimi ile iç ve dış ticaretine ilişkin esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Evde rakı yapmanın cezası var mı?​

Kısaca evde kendisi ve yakınları için rakı üreten ve bulunduran kişi cezalandırılmayacaktır. İçmek amacıyla rakı üretimi suç değildir. Buna mukabil ticari amaçla yani kazanç elde etmek amacıyla rakı üreten, bulunduran ve nakleden 3 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılır.

Evde viski yapmak yasal mı?​

Evde viski yapmak yasal mı?
Evsel kullanım amaçlı etil alkol satışına yasak geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan “Etil Alkol Ve Metanolün Üretimi İle İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile evsel etil alkol satışına yasak getirildi. …

Evde şarap üretmek yasak mı?​

Evde şarap üretmek yasak mı?
Kendi tüketiminiz için olması kaydıyla evde şarap yapmanız tamamiyle yasaldır. 4733 Sayılı TAPDK Kanunu’nun 8. maddesi uyarınca evde üreteceğiniz şarap, yılda toplam 350 litreyi aşmamalıdır. Ürettiğiniz şarap, ticaret veya satış amacıyla değil yalnızca kendi bireysel tüketiminiz için kullanılabilir.

Etil alkol içmek suç mu?​

Sigara veya alkol kaçakçılığı suçunu iştirak etmeksizin, sigara, tütün mamulleri, etil alkol, metanol ve alkollü içkilerin piyasada satılması, satışa arz edilmesi, taşınması veya satın alınması hâlinde, suçun cezası 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ve 10 bin güne kadar adli para cezasıdır (5607 sayılı K. md.3/18).

Evde şarap yapmak suç mu?​

Etil alkolden viski zararlı mı?​

Etil alkolden viski zararlı mı?
Etil alkol, içki olarak kullanılması halinde karaciğerlere hasar verebilmektedir. Saf hali ile kullanılması ölümlere ve körlüklere sebebiyet vermektedir. Bununla birlikte metil alkol ve etil alkol benzer kimyasal yapılara sahiptir. Etil alkol tüketim amacı ile kullanılmasına rağmen metil alkol kullanılamaz.

Evde şarap yapmak yasal mı?​

Evde şarap yapmak yasal mı?
Kendi tüketiminiz için olması kaydıyla evde şarap yapmanız tamamiyle yasaldır. 4733 Sayılı TAPDK Kanunu’nun 8. maddesi uyarınca evde üreteceğiniz şarap, yılda toplam 350 litreyi aşmamalıdır.

Etil alkol bulundurmak suç mu?​

Evde alkol damıtma konusunda, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle evde içki yapma faaliyetleri yasaklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, etil alkol ve metanolün üretimi ile iç ve dış ticaretine ilişkin esaslar belirlendi. Bu kapsamda evde alkol damıtma ve üretme faaliyetleri yasaklanmıştır.

Evde rakı veya diğer alkollü içkiler yapmanın cezası konusunda, ticari amaçla değil kendi kullanımı ve yakınları için üretim yapıldığı takdirde cezalandırılmayacağı belirtilmektedir. Ancak ticari amaçla üretim yapanlar 3 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılabilirler.

Evde viski üretimi konusunda, evsel kullanım amaçlı etil alkol satışına yasak getirildiği bilgisi paylaşılmıştır. Bu doğrultuda, evde viski yapma faaliyetleri de yasaklanmıştır.

Evde şarap üretmek ise belirli koşullar sağlandığı takdirde yasaldır. Kendi tüketimi için yılda 350 litreyi aşmayacak şekilde şarap üretmek kanuni olarak serbesttir. Ancak üretilen şarap ticaret veya satış amacıyla değil sadece kişisel tüketim için kullanılabilir.

Etil alkol içmek konusunda ise, kaçakçılıkla ilgili yasal düzenlemeler dikkate alınmalıdır. Etil alkol, tıbbi veya yasal kullanımlar dışında tüketildiğinde ciddi sağlık riskleri oluşturabilir ve yasal cezalara tabi tutulabilir.

Etil alkolden viski veya diğer içkilerin zararları konusunda, içkinin saf haliyle tüketilmesinin karaciğer sağlığını olumsuz etkileyebileceği ve ölümcül sonuçlara yol açabileceği bilinmektedir. Metil alkol ile etil alkol arasındaki farklar da önemlidir, çünkü metil alkol ölümcül olabilecek derecede zararlıdır.

Son olarak, evde şarap yapmanın yasallığına ilişkin tekrarlanan bir soruya cevap vermek gerekirse, yıllık 350 litreyi aşmayacak şekilde kişisel tüketim için şarap üretmek yasal olarak mümkündür. Ancak ticari amaçlarla üretim yapmak ayrı bir yasal düzenlemeye tabidir.

Etil alkol bulundurmak konusunda net bir bilgi verilmemiş ancak genel olarak alkollü içkilerin yasal düzenlemelere uygun olarak bulundurulması gerektiği unutulmamalıdır. Yasadışı etil alkol bulundurma veya satışı ciddi yasal sonuçlar doğurabilir.

Geri