AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Evde Adana Kebap

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Meskende Adana Kebap Tanımı İçin Gereçler
750 gram yağlı dana kıyma
1 tane büyük kırmızı biber
100 gram kuyruk yağı (isteğe bağlı)
Tuz, toz kırmızı biber, pul biber

Meskende Adana Kebap Tanımı Yapılışı


İnstagram chefkursun hesabında görüntülü tarife ulaşabilirsiniz.
Orjinal adana kebap zırhla çekilir.
Lakin konut kurallarında bunu yapamayacağımız için kasaptan yağlı çekilirmiş kıymamızı alalım.
Benim kıymam çok yağlı olduğu için kuyruk yağı eklemedim.
Lakin yepyeni tanımda kuyruk yağı ya da iç yağ kullanılır.
Kırmızı biberi bıçakla suyu çıkana dek inceltelim.
Suyunu sıkalım ve kıymaya ekleyelim.
Tuzu ve biberleri atalım, güzelce yoğuralım.
1 saat buzdolabında dinlendirelim, tahta şişe geçirelim.
Kızdırdığımız döküm tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yap gezdirelim ve kebapları artlı önlü kızartalım.
Fazla kurutmayalım.
İsterseniz lavaşa yağını çektirip dürüm yapabilirsiniz
 
Geri
Üst