Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Evde 3 numara sac kesimi nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Evde 3 numara saç kesimi nasıl yapılır?​

Evde 3 numara saç kesimi yapmak, saçı 3’e vurmak için tıraş makinesine ihtiyacın var. Eğer saçların çok uzunsa ilk önce makasla kısaltabilirsin. Sonrasında tıraş makinesinin 3 numaralı tarağıyla saçlarının tamamını kısalt. Eğer sadece saçlarının yan kısımlarını 3 numara yapmak istiyorsan bu kısımları kısalt.

Evde düz saç nasıl yapılır?​

Eğer saçlarınız uzunsa deneyebileceğiniz bir diğer yöntem de atkuyruğunu enseden yapmak yerine, başınızın tam tepesinden yapmak. Yine kesmek istediğiniz uzunluğu belirleyip, birkaç santim altında olacak şekilde bir lastik toka ile daha toplayın. Atkuyruğunuzu havaya kaldırın ve tokanın hemen altından düz şekilde kesin.
U saç kesimi nasıl yapılır?
V saç kesiminde saçların arka kısmı sivri bir şekilde uca doğru ilerlerken, U saç kesiminde ise tam tersi olarak saçlar küt yani dümdüz kesilir. Sadece U saç kesiminde köşeler yukarı doğru yuvarlak şekillendiriliyor. Böylece saçların kabarması engelleniyor ve saçlar daha kontrol edilebilir oluyor.
V şeklinde saç kesimi nasıl yapılır?
Arkadaki saçlarını saç kat makasıyla V şeklinde dikkatlice kes. Saçlarını keserken önlerini kısa bırak ve arkaya doğru V şeklinde uzat. Eğer evde kat kat saç kesimini ilk defa yapıyorsan adım adım bu kesimi yapmalısın. Keskin hatlar yerine daha yumuşak saç kesimi yaparak yavaş yavaş ilerleyebilirsin.

3 numara saç nasıl görünür?​

Tarakların her biri saçı farklı bir boyda keser. 3 numaralı tarak ile yapılan saç tıraşı ise 3 numara olarak tanımlanır. Saç uzunluğu kesimden sonra 2-2,5 cm aralığında olur. Yani ne çok kısa ne de uzundur. Bu saç kesiminden geri dönmekte kolaydır.

3 numara saç hangi yüz tipine yakışır?​

İşte bu tip kafa yapısına 3 numara saç kestirmekten kaçınmalısınız. Özellikle çene kısmı çıkık ve kafa tası oval ve çıkıntısı en az kişilerde kısa saç modelleri daha çok yakışmaktadır. Kulakları daha dışa doğru açık olanlarda da 3 numara saç modeli güzel durmayabilir.
Saçların düz olması için ne yapmalı?
Yapmanız gereken tek şey; yarım fincan dilediğiniz ısıtılabilir yağ ile aloe vera jeli karıştırıp saçınıza sürmek. Bir krem kıvamında olacak bu karışımı 30-40 dakika saçınızda beklettikten sonra yıkayın. Bu yöntem saçlarınızı gerçekten parlak ve düz hale getirecektir.
Saçın düz olması için ne yapmalıyız doğal yöntemler?
Yapmanız gereken tek şey yarımşar fincan sıcak yağ ile aloe vera jeli karıştırıp saçınıza sürmek. Karışım bir macundan çok kreme benzer. Bu kremi 30-40 dakika saçınızda beklettikten sonra yıkayın. Bu krem saçlarınızı gerçekten parlak ve düz hale getirecektir.

Evde bob saç kesimi nasıl yapılır?​

Evde Bob Saç Kesimi Nasıl Yapılır?
- Saçımı ortadan ayırıyorum.
- Kulaklarımın arkasından ensemin alt kısmında ortada topluyorum.
- Kesmek istediğim bölümü toka takarak işaretliyorum.
- Tokanın altından makas ya da saç kesim makinesiyle kesiyorum.
- Saçımın uç kısımlarına küçük bir makasla dik kesimler atıyorum.

V kesim mi u kesim mi?​

V ve U saç kesimi arasındaki fark nedir? Yukarıda da açıkladığımız gibi V saç kesimi ile U saç kesimi birbirine çok benzese de aslında bu iki saç kesimi de birbirinden farklıdır. V saç kesimi arkaya doğru sivri bir şekilde gelirken U saç kesimi ise daha yumuşak bir şekilde U harfi şeklinde arkaya doğru gelir.
Orta boy katlı saç kesimi nasıl yapılır?
Evde adım adım katlı saç kesimi
- Adım 1: Saçınızı ıslatın.
- Adım 2: Bölümlere ayırın.
- Adım 3: En alttan başlayın.
- Adım 4: Üst tutamlardan kesime devam edin.
- Adım 5: Tüm saça aynı işlemi uygulayın.
- Adım 6: Saçın üst kısmına dikkat edin.
- Adım 7: Tüm saçları açın ve kontrol edin.
Kısa saç hangi kafa yapısına gider?
Özellikle çene kısmı çıkık ve kafa tası oval ve çıkıntısı en az kişilerde kısa saç modelleri daha çok yakışmaktadır.

Saç kaç numara ile Kesilir?​

Bu aparatlar 1 ila 8 numara arasındadır (sıfırda aparat takılmaz) fakat bazı berberlerde 6, 7 ve 8 numara aparatlar bulunmayabiliyor. Tahmin edeceğiniz üzere 0 (sıfır) en kısa, 8 ise en uzundur.

Üç numara saç bana yakışır mı?​

Kulakları daha dışa doğru açık olanlarda da 3 numara saç modeli güzel durmayabilir. Özellikle yüzü daha minyon, burnu daha küçük ve çenesi çıkık aynı zamanda alnı dar olan beyler, 3 numara erkek tıraşı sizler için biçilmiş kaftandır. Bu modelini sık sık denemekten kaçınmayınız.
Saçı 3 numara yapmak Gürleştirir mi?
Bu küçük bir gürleşmedir. Saçı sıfıra vurdurmak saçı güçleştirir mi? ; hayır ama küçük yaşlarda ki çocukların saçlarını kazıtmak ilerde daha güçlü saç köklerine sahip olmalarına neden olabilir. Fakat dökülecekse gene dökülür. Kısacası saçlarınızı ister kazıtın ister sıfıra vurun dökülen saçlar geri gelmez.

Geri