Evcil kuşlarda bakım üreme beslenme barınma
Altın Göğüslü Mumgaga
Diğer Adları: Amandava Subflava
Ortalama Boy: 9 cm
Ortalama Ömür: 8 yıl
Cinsiyet: Dişiler daha mattır, erkeklerde karakteristlik olan kırmızı göz bantlarıda yoktur.
Üreme: Kuluçka 12 gün sürer, tüylenme 21 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Gagaları koyudur, tüyleri erişkinlerden daha mattır, göz bantları yoktur.
Temel Özellikleri
Minik ve renk dolu altın göğüslü mumgaga, çok uzun zamandan beri kuş severlerce beğenilmektedir. Meraklıları tarafından başarılı olarak sayısız nesiller üretilmiştir. Genellikle saldırgan değildir ve rahatsız olmayacak benzer türlerle barınır. Dişiler sıklıkla eşlerine yakın bulunurlar, ve sık sık bir birlerinin tüylerini düzeltirler. Boyutlarına göre altın göğüslü mumgaga, tüm mumgagalar arasında en küçük olanıdır.
Beslenme ve Barınma
Altın göğüslü mumgagayı akdarı serpintileri, yeşil gıda ve küçük canlı gıdalardan oluşan yabancı ispinoz yemi karışımın verilmesini öneririz. Bu mumgaga çok küçük olduğundan 1.25 cm kare'den daha büyük ağ gözüne sahip yerlerde barındırılmamalıdır. Aksi takdirde kaçabilir. Dış kuşhanelerde yazları mutlu bir şekilde yaşayabilirse de, de---gıs---ken iklimli bölgelerde ılık kuş uyumunu sağlamalısınız.
üreme
Ne zaman bir çift üremeye hazır gözükürse hemen folluk temin edin. Mumgagalar üremeleri sırasında beyaz solucan veya benzeri canlı besinlerden yoksun bırakılırsa yavrularını ihmal eder. Bu devrede canlı yeme çok eğilimlidir. Yeteri derece besleyici ve çeşitlilik yaratan yumuşak gıdaları kabul etse de, bu kuşların aşırı canlı gıda isteğinin yerini tutamaz.
Altın örtülü Rosella
Diğer Adları: Pyatycercus Eximius, Eastern Rosella
Ortalama Boy: 30 cm
Ortalama Ömür: 15 yıl
Cinsiyet: Dişiler erkeklere göre baş ve göğüslerinde daha az kırmızı ile daha mattırlar.
Üreme: Kuluçka 21 gün sürer, tüylenme 35 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Erişkin dişilere benzerler, fakat başlarının arkasında yeşil yama vardır.
Temel Özellikleri
Altın örtülü Rosella; Avustralya'nın güney doğu köşesinden ve Tazmanya'dan gelir ve de doğulu rosellanın daha renkli şeklidir. Bu tür, dünyadaki avikültüristlerce en popüler olanıdır. Sarı-yeşil gövde ve kırmızı kafası olan nadir, şaşırtıcı lutino formu da dahil, günümüzde çeşitli renkli formları üretilmiştir.
Beslenme ve Barınma
Koyu kırmızı rosellanın benzeri bir diyet verin. Aynı tipte kuşhanelerde aynı dayanıklılığa sahiptir. Yaygın bağırsak kurtları yönünden yeni nesli kontrol edin. Bu kontrol, parazitlerden kuşhanenizi korumanız için gereklidir.
üreme
Derin bir folluk ile altını döşemek ve kemirmesi için yumuşak tahta verin. On bir aylıkken üreyebilirse de, on sekiz aylık olup, yeterince olgunlaşmadan üremeye teşvik etmeyin. Kuşhane ortamında on yıldan fazla üreme ömürleri vardır. Doğal yaşamda asabidir, evde yetiştirmek için uygun değildir.
Ateş Sorguçlu Barbet
Diğer Adları: Psilopogon Pyrolophus
Ortalama Boy: 25 cm
Ortalama Ömür: 8 yıl
Cinsiyet: Bilimsel tespit gerekir.
Üreme: Kuluçka 14 gün sürer, tüylenme 20 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Erişkinlerden daha mat tüylüdürler.
Temel Özellikleri
Barbetler dünyanın geniş bir alanında yaşarlar. Asya, Afrika ve Amerik'nın tropikal kısımlarındaki açık veya ormana benzer yerlerinde ortaya çıkar. Ateş sorguçlu barbet, Malezya ve Sumatra'nın sık ormanlarından köken alan bir türdür. Sonuç olarak, iyi ekili kuşhanelerde iyi uyum sağlar.
Beslenme ve Barınma
Kendi türünün en fazla meyve ile beslenenidir. İyi seçilerek dilimlenmiş meyve ve çilekgillerden her gün verilmelidir. Meyveye, ıslatılmış minah topaklarına düzgaga gıdalarını ilave edebilirsiniz; fakat bu hazırlanan gıdalara güvenmeyin. Diyet zengin gelebilir. Aynı şekilde belirli düzende un kurtları gibi bazı canlı gıdalar da temin edebilirsiniz.
Daima bir kap temiz suyu, kuşun banyo yapabilmesi için yerleştirin. Gerçi başlangıçta, kendi gayretiyle yaptığı banyodan sonra, içi suyla dolmuş ve uçamayan bir hale gelmesi veya özellikle dış bir kuşhanede üşütmeye açık olmaması için kontrol edin. Bu kuşlar soğuğa dayanıksızdır, en iyisi soğuk havalarda içeriye alınmasıdır.
Barbet çogunlukla saldırgan bir kuş olduğu için, ayrı çiftler olarak barındırın.
üreme
Barbete içeridi devamlı çalışan güçlü gagaları ile sıklıkla tercih ettikleri folluk veya içi boş kütük verilmesi önerilir. Erkek kuşa dikkat edin, eşine karşı saldırganlaşabilir.
çeşitler
Benkli D'Arnaıd Barbeti (Trachyphonus Vaillanti) diyetlerinde daha çok omurgasızları isteyen daha böcekcil tipler için tipiktir. üreme de farklıdır. Yuva deliği kullanmaktansa, çiftler bir üreme tüneli kazarlar. Eğer öyleyse, ağır ve uzun süren yağmurda su basmaması için yakından gözeleyiniz.
Baharat İspinozu
Diğer Adları: Lonchura Punctulata
Ortalama Boy: 12.5 cm
Ortalama Ömür: 5 yıl
Cinsiyet: Bilimsel tespit gerekir, erkekler öter.
Üreme: Kuluçka 12 gün sürer, tüylenme 21 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Erişkinlere benzerler, fakat görünüşleri cogunlukla daha mattır.
Ayırt Edici Özellikleri: Gaga: Bu ispinoz türünde gaganın rengi koyu griden siyaha uzanır. Sırt: Kuşaların yukarı kısımlarındaki kızıl kahve rengin koyuluğu degısir. Benkler: Belirli baharat ispinozlarının diğerlerine göre daha renkli göğüs işaretleri vardır. Yanlar: Yanlardaki işaretlerinin dereceleri ilgili soya göre degısir. Bu kuşun yanları boyunca çizgilenmesi vardır.
Temel Özellikleri
Baharat ispinozu, Hindistan'dan çin anakarasına kadar Asya'nın geniş bir bölümünde bir uçten uca kadar yayılır. Aynı zamanda Filipinleri'de içeren sayısız adalarda yaşar. Adı, doğudan Avrupa'ya değerli baharatlarla dönen gemilerle getirildiğinden baharat ispinozu olarak kalmıştır. Bulundukları yere göre, farklı tüy ve ölçülerde çeşitleri mevcuttur. Doğadaki topluluk kuşları ile beraber bu ispinoz gruplarını bir arada tutabilirsiniz. Bir kaynaktan gelen kuşlarla başlayınız, böylece aynı soydan olmalarını garanti edebilirsiniz.
Beslenme ve Barınma
Akdarı ve kanarya yemleri baharat ispinozunun beslenmesi için uygundur. Aynı zamanda canlı gıda ve yeşil gıda da kabul eder. Bir çok mannikinden farklı olarak, canlı gıdaları tercih eder. Bütün yıl boyunca zaman zaman ara vererek besleyin. Yavrulu çifte bol gıda verilmesi önerilir. Kuş otu ve çimen bu türün en çok beğendiği yeşil gıdalardır. Tenhalığı sever. İklime bir kez alıştırıldığında, korunaklı bir kuşhanede bütün yıl barınabilir.
Üreme
İyi bir beslenme düzeni ile çift kuvvetli bir yuva yapabilir. Erkek kuş yuvalama malzemesini toplama sorumluğunu mağrur bir şekilde üzerine alır. Baharat ispinozu yeşil sapları tercih eder. örneğin ince çimen saplarını kuru malzemeye tercih eder. Eğer bulabilirse yuvanın içini tüyler ve yosun dahil olmak üzere yumuşak parçalarla doldurur.
Barraband Paraket
Diğer Adları: Polytelis Swansonni, Görkemli Paraket
Ortalama Boy: 27 cm
Ortalama Ömür: 15 yıl
Cinsiyet: Dişilerin grimsi yeşil tüyleri vardır.
Üreme: Kuluçka 19 gün sürer, tüylenme 30 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Erişkinlere benzerler, fakat tüyleri daha mattır.
Ayırt Edici Özellikleri: Baş: Sarı tüy erkeğin dişiden kolayca ayırt edilmesini sağlar. Yüz: Dişiyi yüzünün eşinden az çok daha renkli oluşundan kolayca ayrılır. ilginç olarak genellikle daha ağırdır. Boğaz: Boğazdaki parlak kırmızı tüy baştaki sarı ile kontras yapar.
Temel Özellikleri
Dikkat çekici barraband paraketleri kısa zamanda kuşhane ortamına alışan, elinizden yem yiyen, muhteşem zarif kuşlardır. Barraband paraketleri doğada ne zararlı ne de gürültücülerdir. Ancak cazip huylarına rağmen, aktif doğaları ev kuşu olarak içeride tutulmalarına ekseriyetle engel olur. Bunun yerine, çiftleri uzun bir kuşhanede barındırın.
Beslenme ve Barınma
Bu kuşlara sade kanarya yemi, akdarı, biraz elma ve yeşil gıda ile iyi durumda muhafaza etmek için en az 3.6 m uzunluğunda bir oda verin. Dayanıklı olduğundan bütün yıl dışarıda barındırılabilirler.
üst solunum yolu enfeksiyonlarına meyillidirler. Dikkate alınacak hastalık, gözlere de etki eden mycoplazmosistir. Dolayısıyla burun tıkanıklığı belirtilerini gözleyin. Bazen farkedilemeyen kafa travmalarına bağlı, ani felç durumları bildirilmiştir. Yavaş yavaş zamanla iyileşebilir.
üreme
çift üremeye hazır göründüğünde 60 cm derinliğinde ve 20 cm2'lik bir folluk verin. üreme şansını arttırmak için iki çifti birbirini görüp duyabileceği şekilde barındırmayı deneyin. Genç erkek kuşlar bir buçuk yaşına geldiğinde, erişkin tüylenmesine kavuşmadan kendilerini ötüşleri ile ispat eder.
Bengal İspinozu
Diğer Adları: Lonchura Domestica
Ortalama Boy: 10 cm
Ortalama Ömür: 5 yıl
Cinsiyet: Bilimsel tespit gerekir, erkekler öter.
Üreme: Kuluçka 12 gün sürer, tüylenme 21 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Tüyleri ve alt kısımları erişkinlere göre daha mattır.
Ayırt Edici Özellikleri: Tüyler: Bu kuşun rengi kestanedir, çikolata en koyu rengidir. Benekler: Kuştan kuşa degısmekle birlikte, belli bir modeli yoktur. Kuyruk: Erkek kuyruk tüylerini üreme gösterilerinde yelpazeler.
Temel Özellikleri
Bengal ispinozunun kökeni tam bir bilinmezdir. Vahşi hayatta bu kuş görülmez. Asırlar önce çin'de çizgili mannikin (Lonchura Striata) ve diğer benzer türlerden seçilen çapraz çiftleştirmelerden ortaya çıktığı düşünülmektedir. Kayıtlar, bu kuşun 16. yüzyılda Japonya çevresinde var olduğunu ve iki saf beyaz bengal ispinozunun Londra hayvant bahçesinde sergilendiği 1860 yılında da batıda ilk kez görüldüğünü gösteriyor.
Daha sonra 1871'de ilk çukolata rengi Bengal ispinozunun açık kahverengi ve daha beyaz formları da izleyerek, doğudan Almanya'ya geldiğini görüyoruz. Günümüzde beğenilen bu kuşlar, dünyada halen mevcuttur. Gouldian ispinozları gibi Avustralya çim ispinozları da güvenilir bir ebebeyn olmadıklarından Bengal ispinozları bunların yavrularına ebebeynlik yaparlar. Bunun için çok değerlidir. özellikle Kuzey Amerika'da Bengal ispinozu cennet kuşu olarak bilinir.
Beslenme ve Barınma
Bengal ispinozu standart yabancı ispinoz yemi karışımı ve yeşil gıdaların verilmesini tavsiye ederiz. Doğada, olağan şartlarda dayanaklı ve sosyal bir kuştur, dolayısıyla diğer daha küçük ispinoz ve mumgagalarla beraber dış kuşhanelerde yaşayabilir.
üreme
Ne zaman bir çift çiftleşmeye hazır gözükürse, onlara kuru ot, yosun veya hazır malzemelerden uygun bir yuvalama yeri temin edin. Bengal ispinozunu, diğer mannikinlerden uzak tutunuz aksi takdirde karışık üreme oluşabilir
Altın Göğüslü Mumgaga
Diğer Adları: Amandava Subflava
Ortalama Boy: 9 cm
Ortalama Ömür: 8 yıl
Cinsiyet: Dişiler daha mattır, erkeklerde karakteristlik olan kırmızı göz bantlarıda yoktur.
Üreme: Kuluçka 12 gün sürer, tüylenme 21 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Gagaları koyudur, tüyleri erişkinlerden daha mattır, göz bantları yoktur.
Temel Özellikleri
Minik ve renk dolu altın göğüslü mumgaga, çok uzun zamandan beri kuş severlerce beğenilmektedir. Meraklıları tarafından başarılı olarak sayısız nesiller üretilmiştir. Genellikle saldırgan değildir ve rahatsız olmayacak benzer türlerle barınır. Dişiler sıklıkla eşlerine yakın bulunurlar, ve sık sık bir birlerinin tüylerini düzeltirler. Boyutlarına göre altın göğüslü mumgaga, tüm mumgagalar arasında en küçük olanıdır.
Beslenme ve Barınma
Altın göğüslü mumgagayı akdarı serpintileri, yeşil gıda ve küçük canlı gıdalardan oluşan yabancı ispinoz yemi karışımın verilmesini öneririz. Bu mumgaga çok küçük olduğundan 1.25 cm kare'den daha büyük ağ gözüne sahip yerlerde barındırılmamalıdır. Aksi takdirde kaçabilir. Dış kuşhanelerde yazları mutlu bir şekilde yaşayabilirse de, de---gıs---ken iklimli bölgelerde ılık kuş uyumunu sağlamalısınız.
üreme
Ne zaman bir çift üremeye hazır gözükürse hemen folluk temin edin. Mumgagalar üremeleri sırasında beyaz solucan veya benzeri canlı besinlerden yoksun bırakılırsa yavrularını ihmal eder. Bu devrede canlı yeme çok eğilimlidir. Yeteri derece besleyici ve çeşitlilik yaratan yumuşak gıdaları kabul etse de, bu kuşların aşırı canlı gıda isteğinin yerini tutamaz.
Altın örtülü Rosella
Diğer Adları: Pyatycercus Eximius, Eastern Rosella
Ortalama Boy: 30 cm
Ortalama Ömür: 15 yıl
Cinsiyet: Dişiler erkeklere göre baş ve göğüslerinde daha az kırmızı ile daha mattırlar.
Üreme: Kuluçka 21 gün sürer, tüylenme 35 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Erişkin dişilere benzerler, fakat başlarının arkasında yeşil yama vardır.
Temel Özellikleri
Altın örtülü Rosella; Avustralya'nın güney doğu köşesinden ve Tazmanya'dan gelir ve de doğulu rosellanın daha renkli şeklidir. Bu tür, dünyadaki avikültüristlerce en popüler olanıdır. Sarı-yeşil gövde ve kırmızı kafası olan nadir, şaşırtıcı lutino formu da dahil, günümüzde çeşitli renkli formları üretilmiştir.
Beslenme ve Barınma
Koyu kırmızı rosellanın benzeri bir diyet verin. Aynı tipte kuşhanelerde aynı dayanıklılığa sahiptir. Yaygın bağırsak kurtları yönünden yeni nesli kontrol edin. Bu kontrol, parazitlerden kuşhanenizi korumanız için gereklidir.
üreme
Derin bir folluk ile altını döşemek ve kemirmesi için yumuşak tahta verin. On bir aylıkken üreyebilirse de, on sekiz aylık olup, yeterince olgunlaşmadan üremeye teşvik etmeyin. Kuşhane ortamında on yıldan fazla üreme ömürleri vardır. Doğal yaşamda asabidir, evde yetiştirmek için uygun değildir.
Ateş Sorguçlu Barbet
Diğer Adları: Psilopogon Pyrolophus
Ortalama Boy: 25 cm
Ortalama Ömür: 8 yıl
Cinsiyet: Bilimsel tespit gerekir.
Üreme: Kuluçka 14 gün sürer, tüylenme 20 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Erişkinlerden daha mat tüylüdürler.
Temel Özellikleri
Barbetler dünyanın geniş bir alanında yaşarlar. Asya, Afrika ve Amerik'nın tropikal kısımlarındaki açık veya ormana benzer yerlerinde ortaya çıkar. Ateş sorguçlu barbet, Malezya ve Sumatra'nın sık ormanlarından köken alan bir türdür. Sonuç olarak, iyi ekili kuşhanelerde iyi uyum sağlar.
Beslenme ve Barınma
Kendi türünün en fazla meyve ile beslenenidir. İyi seçilerek dilimlenmiş meyve ve çilekgillerden her gün verilmelidir. Meyveye, ıslatılmış minah topaklarına düzgaga gıdalarını ilave edebilirsiniz; fakat bu hazırlanan gıdalara güvenmeyin. Diyet zengin gelebilir. Aynı şekilde belirli düzende un kurtları gibi bazı canlı gıdalar da temin edebilirsiniz.
Daima bir kap temiz suyu, kuşun banyo yapabilmesi için yerleştirin. Gerçi başlangıçta, kendi gayretiyle yaptığı banyodan sonra, içi suyla dolmuş ve uçamayan bir hale gelmesi veya özellikle dış bir kuşhanede üşütmeye açık olmaması için kontrol edin. Bu kuşlar soğuğa dayanıksızdır, en iyisi soğuk havalarda içeriye alınmasıdır.
Barbet çogunlukla saldırgan bir kuş olduğu için, ayrı çiftler olarak barındırın.
üreme
Barbete içeridi devamlı çalışan güçlü gagaları ile sıklıkla tercih ettikleri folluk veya içi boş kütük verilmesi önerilir. Erkek kuşa dikkat edin, eşine karşı saldırganlaşabilir.
çeşitler
Benkli D'Arnaıd Barbeti (Trachyphonus Vaillanti) diyetlerinde daha çok omurgasızları isteyen daha böcekcil tipler için tipiktir. üreme de farklıdır. Yuva deliği kullanmaktansa, çiftler bir üreme tüneli kazarlar. Eğer öyleyse, ağır ve uzun süren yağmurda su basmaması için yakından gözeleyiniz.
Baharat İspinozu
Diğer Adları: Lonchura Punctulata
Ortalama Boy: 12.5 cm
Ortalama Ömür: 5 yıl
Cinsiyet: Bilimsel tespit gerekir, erkekler öter.
Üreme: Kuluçka 12 gün sürer, tüylenme 21 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Erişkinlere benzerler, fakat görünüşleri cogunlukla daha mattır.
Ayırt Edici Özellikleri: Gaga: Bu ispinoz türünde gaganın rengi koyu griden siyaha uzanır. Sırt: Kuşaların yukarı kısımlarındaki kızıl kahve rengin koyuluğu degısir. Benkler: Belirli baharat ispinozlarının diğerlerine göre daha renkli göğüs işaretleri vardır. Yanlar: Yanlardaki işaretlerinin dereceleri ilgili soya göre degısir. Bu kuşun yanları boyunca çizgilenmesi vardır.
Temel Özellikleri
Baharat ispinozu, Hindistan'dan çin anakarasına kadar Asya'nın geniş bir bölümünde bir uçten uca kadar yayılır. Aynı zamanda Filipinleri'de içeren sayısız adalarda yaşar. Adı, doğudan Avrupa'ya değerli baharatlarla dönen gemilerle getirildiğinden baharat ispinozu olarak kalmıştır. Bulundukları yere göre, farklı tüy ve ölçülerde çeşitleri mevcuttur. Doğadaki topluluk kuşları ile beraber bu ispinoz gruplarını bir arada tutabilirsiniz. Bir kaynaktan gelen kuşlarla başlayınız, böylece aynı soydan olmalarını garanti edebilirsiniz.
Beslenme ve Barınma
Akdarı ve kanarya yemleri baharat ispinozunun beslenmesi için uygundur. Aynı zamanda canlı gıda ve yeşil gıda da kabul eder. Bir çok mannikinden farklı olarak, canlı gıdaları tercih eder. Bütün yıl boyunca zaman zaman ara vererek besleyin. Yavrulu çifte bol gıda verilmesi önerilir. Kuş otu ve çimen bu türün en çok beğendiği yeşil gıdalardır. Tenhalığı sever. İklime bir kez alıştırıldığında, korunaklı bir kuşhanede bütün yıl barınabilir.
Üreme
İyi bir beslenme düzeni ile çift kuvvetli bir yuva yapabilir. Erkek kuş yuvalama malzemesini toplama sorumluğunu mağrur bir şekilde üzerine alır. Baharat ispinozu yeşil sapları tercih eder. örneğin ince çimen saplarını kuru malzemeye tercih eder. Eğer bulabilirse yuvanın içini tüyler ve yosun dahil olmak üzere yumuşak parçalarla doldurur.
Barraband Paraket
Diğer Adları: Polytelis Swansonni, Görkemli Paraket
Ortalama Boy: 27 cm
Ortalama Ömür: 15 yıl
Cinsiyet: Dişilerin grimsi yeşil tüyleri vardır.
Üreme: Kuluçka 19 gün sürer, tüylenme 30 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Erişkinlere benzerler, fakat tüyleri daha mattır.
Ayırt Edici Özellikleri: Baş: Sarı tüy erkeğin dişiden kolayca ayırt edilmesini sağlar. Yüz: Dişiyi yüzünün eşinden az çok daha renkli oluşundan kolayca ayrılır. ilginç olarak genellikle daha ağırdır. Boğaz: Boğazdaki parlak kırmızı tüy baştaki sarı ile kontras yapar.
Temel Özellikleri
Dikkat çekici barraband paraketleri kısa zamanda kuşhane ortamına alışan, elinizden yem yiyen, muhteşem zarif kuşlardır. Barraband paraketleri doğada ne zararlı ne de gürültücülerdir. Ancak cazip huylarına rağmen, aktif doğaları ev kuşu olarak içeride tutulmalarına ekseriyetle engel olur. Bunun yerine, çiftleri uzun bir kuşhanede barındırın.
Beslenme ve Barınma
Bu kuşlara sade kanarya yemi, akdarı, biraz elma ve yeşil gıda ile iyi durumda muhafaza etmek için en az 3.6 m uzunluğunda bir oda verin. Dayanıklı olduğundan bütün yıl dışarıda barındırılabilirler.
üst solunum yolu enfeksiyonlarına meyillidirler. Dikkate alınacak hastalık, gözlere de etki eden mycoplazmosistir. Dolayısıyla burun tıkanıklığı belirtilerini gözleyin. Bazen farkedilemeyen kafa travmalarına bağlı, ani felç durumları bildirilmiştir. Yavaş yavaş zamanla iyileşebilir.
üreme
çift üremeye hazır göründüğünde 60 cm derinliğinde ve 20 cm2'lik bir folluk verin. üreme şansını arttırmak için iki çifti birbirini görüp duyabileceği şekilde barındırmayı deneyin. Genç erkek kuşlar bir buçuk yaşına geldiğinde, erişkin tüylenmesine kavuşmadan kendilerini ötüşleri ile ispat eder.
Bengal İspinozu
Diğer Adları: Lonchura Domestica
Ortalama Boy: 10 cm
Ortalama Ömür: 5 yıl
Cinsiyet: Bilimsel tespit gerekir, erkekler öter.
Üreme: Kuluçka 12 gün sürer, tüylenme 21 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Tüyleri ve alt kısımları erişkinlere göre daha mattır.
Ayırt Edici Özellikleri: Tüyler: Bu kuşun rengi kestanedir, çikolata en koyu rengidir. Benekler: Kuştan kuşa degısmekle birlikte, belli bir modeli yoktur. Kuyruk: Erkek kuyruk tüylerini üreme gösterilerinde yelpazeler.
Temel Özellikleri
Bengal ispinozunun kökeni tam bir bilinmezdir. Vahşi hayatta bu kuş görülmez. Asırlar önce çin'de çizgili mannikin (Lonchura Striata) ve diğer benzer türlerden seçilen çapraz çiftleştirmelerden ortaya çıktığı düşünülmektedir. Kayıtlar, bu kuşun 16. yüzyılda Japonya çevresinde var olduğunu ve iki saf beyaz bengal ispinozunun Londra hayvant bahçesinde sergilendiği 1860 yılında da batıda ilk kez görüldüğünü gösteriyor.
Daha sonra 1871'de ilk çukolata rengi Bengal ispinozunun açık kahverengi ve daha beyaz formları da izleyerek, doğudan Almanya'ya geldiğini görüyoruz. Günümüzde beğenilen bu kuşlar, dünyada halen mevcuttur. Gouldian ispinozları gibi Avustralya çim ispinozları da güvenilir bir ebebeyn olmadıklarından Bengal ispinozları bunların yavrularına ebebeynlik yaparlar. Bunun için çok değerlidir. özellikle Kuzey Amerika'da Bengal ispinozu cennet kuşu olarak bilinir.
Beslenme ve Barınma
Bengal ispinozu standart yabancı ispinoz yemi karışımı ve yeşil gıdaların verilmesini tavsiye ederiz. Doğada, olağan şartlarda dayanaklı ve sosyal bir kuştur, dolayısıyla diğer daha küçük ispinoz ve mumgagalarla beraber dış kuşhanelerde yaşayabilir.
üreme
Ne zaman bir çift çiftleşmeye hazır gözükürse, onlara kuru ot, yosun veya hazır malzemelerden uygun bir yuvalama yeri temin edin. Bengal ispinozunu, diğer mannikinlerden uzak tutunuz aksi takdirde karışık üreme oluşabilir