AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eva Longoria biyografi

haberci

Yeni Üye
Eva Longoria Kimdir?
Hakiki Adı: Eva Jacqueline Longoria
Doğum Yeri: Corpus Christi, Teksas, ABD
Doğum Tarihi: 15031975
Doruk : 157 m
Onu Meşhur Yapan Ne? Desperate Housewives (Devasız Evkadınları) filmindeki Gabrielle Solis rölü ile ünlendi
Birliktelikleri:
Eşi: Tyler Christopher (2002 2004) (Boşandı)
Sevgilisi: J C Chasez, (2004) 'NSync grubunun üyesi
Sevgilisi: Tony Parker (2005 ), basketbol oyuncusu
Ailesi:
Babası: Enrique Longoria Jr
Annesi: Ella Eva Mireles
Kızkardeşi: Elizabeth
Kızkardeşi: Emily
Kızkardeşi: Esmeralda
Ödüllerinden Bazıları:
Eğitim:
Meraklısına
Meksika asıllı
*

Eva Longoria, Meksika asıllı Amerikalı ünlü bir aktris ve yapımcıdır. Hakiki adı Eva Jacqueline Longoria olan oyuncu, 15 Mart 1975'te Teksas'ın Corpus Christi şehrinde doğmuştur. 1.57 metre boyunda olan Longoria, oyunculuğa başlamadan önce modellik yapmıştır.

Eva Longoria'yı özellikle "Devasız Evkadınları" (Desperate Housewives) adlı dizide canlandırdığı Gabrielle Solis karakteriyle tanıyoruz. Bu rolüyle büyük beğeni toplayan ve birçok ödül kazanan Longoria, hem güzelliği hem de oyunculuğuyla dikkat çekmektedir.

Özel hayatına gelirsek, Eva Longoria'nın evlilik ve ilişki hayatı oldukça renkli geçmiştir. 2002-2004 yılları arasında Tyler Christopher ile evli kalmış, daha sonra boşanmıştır. Ardından 2004 yılında 'NSync grubunun üyesi J C Chasez ile kısa süreli bir ilişkisi olmuştur. Daha sonra 2005 yılında, uzun süreli bir ilişkiye başladığı Fransız basketbol oyuncusu Tony Parker ile evlenmiş ancak bu evlilik de 2011 yılında sona ermiştir. Ayrıca Longoria'nın Enrique Longoria Jr. ve Ella Eva Mireles adında bir baba ile üç kız kardeşi (Elizabeth, Emily, Esmeralda) bulunmaktadır.

Kariyerinde birçok ödül kazanan Eva Longoria, aynı zamanda aktif bir hayırseverdir ve çeşitli yardım projelerine destek vermektedir. Kendisi ayrıca çeşitli eğitim programlarına da destek vermektedir. Bugüne kadar Meksika asıllı Amerikalı kimliğiyle hem Hollywood'da hem de dünya çapında büyük bir hayran kitlesi edinmiştir.

Geri