SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Ev Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler
5 kg çiğ süt
2 yemek kaşığı yoğurt (Oda sıcaklığında)
Yarım çay kaşığı tereyağ
Yarım çay kaşığı toz şeker (Yoğurt mayası ekşiyse kullanabiliriz)
Ev Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütümüzü orta ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra sütün içerisindeki suyun buharlaşıp çıkması için kepçe yardımıyla sütümüzü havalandırarak karıştıralım.15 dk kadar kaynasın.
Ocağın altını kapatıp sütün ılımasını bekleyalim.
Serçe parmağımızla sütün sıcaklığını denetim edelim. Şayet parmağımızı 7 saniye kadar sütün içerisinde tutabiliyor ve sonrasında sütün sıcaklığı parmağımızı yakıyorsa olmuş demektir.
Maya için 2 yemek kaşığı yoğurdun içerisine tereyağını ve sütten birkaç kaşık dökelim mayamız ılısın.
Mayamız ekşi ise 1 çay kaşığına yakın toz şeker katabiliriz.
Güzelce karıştırıp sütümüzün içerisine döktükten sonra bir kaç sefer karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatalım.
Tencereyi bir bezle düzgünce sarıp 5 saat kadar hiç açmadan bekletelim.Süre sonunda yoğurdumuz tutmuşsa ağızları açık bir halde oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
Sonrasında buzdolabına kaldıralım.
Bir gün ağzı açık halde dolapta bekletelim.Sulanmaması için yoğurdun üzerine bez örterek fazla suyunu alabilirsiniz.
Ev Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 kg çiğ süt
2 yemek kaşığı yoğurt (Oda sıcaklığında)
Yarım çay kaşığı tereyağ
Yarım çay kaşığı toz şeker (Yoğurt mayası ekşiyse kullanabiliriz)
Ev Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütümüzü orta ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra sütün içerisindeki suyun buharlaşıp çıkması için kepçe yardımıyla sütümüzü havalandırarak karıştıralım.15 dk kadar kaynasın.
Ocağın altını kapatıp sütün ılımasını bekleyalim.
Serçe parmağımızla sütün sıcaklığını denetim edelim. Şayet parmağımızı 7 saniye kadar sütün içerisinde tutabiliyor ve sonrasında sütün sıcaklığı parmağımızı yakıyorsa olmuş demektir.
Maya için 2 yemek kaşığı yoğurdun içerisine tereyağını ve sütten birkaç kaşık dökelim mayamız ılısın.
Mayamız ekşi ise 1 çay kaşığına yakın toz şeker katabiliriz.
Güzelce karıştırıp sütümüzün içerisine döktükten sonra bir kaç sefer karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatalım.
Tencereyi bir bezle düzgünce sarıp 5 saat kadar hiç açmadan bekletelim.Süre sonunda yoğurdumuz tutmuşsa ağızları açık bir halde oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
Sonrasında buzdolabına kaldıralım.
Bir gün ağzı açık halde dolapta bekletelim.Sulanmaması için yoğurdun üzerine bez örterek fazla suyunu alabilirsiniz.
Ev Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı