AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ev yapimi yufka cipsi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ev yapımı yufka cipsi nasıl yapılır?​

Yufkadan Salçalı Baharatlı Ev Yapımı Cips Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yufkamızı tezgahımıza serelim.
- Pizza kesici yada bıçakla 3 parmak eninde şeritler keselim.
- Daha sonra her şeritten üçgenler elde edelim.
- Bir kaba sıvı yağı, salçayı ve tüm baharatları alıp karıştıralım.
Ev yapımı Lays nasıl yapılır?
Ev Usulü Lays Cips Tarifi Nasıl Yapılır? Patatesleri önce soyup ince ince rendeledikten sonra suyun içinde yarım saat bekletiyoruz . Nişastası gitsin kızarırken yapışmasın diye daha sonra patateslerin suyunu süzerek baharat ve tuzunu ekliyoruz . Kızgın yağa atıp güzelce kızartıyoruz.

Ev yapımı patates cipsi nasıl yapılır?​

Patatesler suda beklerken bir kasenin içerisine zeytinyağını alın. Karabiber, kekik, tatlı kırmızı biber, tuz ve sarımsak tozu ilave ederek karıştırın. On dakika kadar suda bekleyen patates dilimlerini süzün ve kurulayın. Ardından patates dilimleri ve hazırladığınız sosu derin bir kasede birleştirerek harmanlayın.
Sade yufka ile ne yapılır?
Yufkalı Tarifler – Yufkadan Neler Yapılır?
- Kalem Börek.
- Yufkadan Çiğ Börek.
- Yufkadan Fındık Lahmacun.
- Yufkadan Patatesli Börek.
- Fırında Kıymalı Börek.
- Hazır Yufkadan Tahinli Çörek.
- Tavada Yalancı Su Böreği.
- Patatesli Çıtır Börek.
Evde Patates Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyun ve yıkayın.
- Geniş ve derin bir kabı bol su ile doldurun, içine tuzu ekleyerek karıştırın.
- Soyduğunuz patatesleri fotoğraftaki gibi bir soyacak ile ince ince dilimleyin.
- Patatesleri tuzlu suya atın ve kabı sallayarak yıkayın.
- Kızartma tenceresinde yağı kızdırın.
Çitosun içinde ne var?
Cips yapılırken patates veya mısır kullanılır. Özel baharatlar ile karıştırılarak lezzetlendirilir. Halk arasında abur-cubur yemek sınıfında yer almaktadır. Cipsin yapımında kızartma veya fırınlama da kullanılan yağlar palm, ayçiçek ya da kanola yağlarıdır.

1 adet hazır yufka ile ne yapılır?​

1 Adet Yufka İle Ne Yapılır | Yemek Tarifleri
 
Geri
Üst