Konut Üretimi Yoğurt Tanımı İçin Gereçler
5 litre süt
1 kase yoğurt (en az 300 gram mayalanması için )
Mesken İmali Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
5 litre sütü tencereye koyup kaynatıyoruz.
Sonra soğumaya bırakıyoruz.
Serçe parmağı bandırıp sıcaklığın ılık olduğuna bakıyoruz (sütün ılınmasını beklerken sütün üzerinde oluşan kaymağı alıyoruz)
Süt ılındıktan sonra 1 kase yoğurdu güzelce çırpıp ılık olan sütün içerisine döküp yeterlice karıştırıyoruz .
Kapağını kapatıp 1 bataniye ile üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Sabah namazına kalktığımızda buz dolabına koyalım.
Mesken İmali Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 litre süt
1 kase yoğurt (en az 300 gram mayalanması için )
Mesken İmali Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
5 litre sütü tencereye koyup kaynatıyoruz.
Sonra soğumaya bırakıyoruz.
Serçe parmağı bandırıp sıcaklığın ılık olduğuna bakıyoruz (sütün ılınmasını beklerken sütün üzerinde oluşan kaymağı alıyoruz)
Süt ılındıktan sonra 1 kase yoğurdu güzelce çırpıp ılık olan sütün içerisine döküp yeterlice karıştırıyoruz .
Kapağını kapatıp 1 bataniye ile üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Sabah namazına kalktığımızda buz dolabına koyalım.
Mesken İmali Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı