Ev Yapımı Yoğurt

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Konut Üretimi Yoğurt Tanımı İçin Gereçler
5 litre süt
1 kase yoğurt (en az 300 gram mayalanması için )

Mesken İmali Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
5 litre sütü tencereye koyup kaynatıyoruz.
Sonra soğumaya bırakıyoruz.
Serçe parmağı bandırıp sıcaklığın ılık olduğuna bakıyoruz (sütün ılınmasını beklerken sütün üzerinde oluşan kaymağı alıyoruz)
Süt ılındıktan sonra 1 kase yoğurdu güzelce çırpıp ılık olan sütün içerisine döküp yeterlice karıştırıyoruz .
Kapağını kapatıp 1 bataniye ile üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Sabah namazına kalktığımızda buz dolabına koyalım.
Mesken İmali Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst