AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ev Yapımı Yoğurt (Taş Gibi)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Konut İmali Yoğurt (Taş Gibi) Tanımı İçin Materyaller
2 kg tam yağlı inek sütü
3 yemek kaşığı yoğurt
Mayalamak için kavanoz yada kapaklı, cam, derin form

Mesken Üretimi Yoğurt (Taş Gibi) Tanımı Yapılışı

Birinci olarak sütümüzü süzerek tenceremize alıyoruz.
Çok süratli olmayan ateşte uygunca kaynatıyoruz.
Kaynama evresinde devamlı göz önünde tutalım ki taşmayı engelleyelim. Ortada kepçeyle havalandırarak karıştıralım sütümüzü.
Düzgünce kaynattığımız sütümüzü kenara alıp tam sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz.
Mayalanmaya hazır hale geldiğini ise serçe parmağımızı sütümüze batırarak anlıyoruz. Şayet süt içerisindeki parmağımız 15 e kadar saydığımızda dayanıyorsa yoğurdumuz mayalanmaya hazır demektir
3 kaşık yoğurdumuza sütümüzden bir kaç kaşık ekleyerek karıştırıyoruz.
Daha sonra tenceremizin ortasından yavaş yavaş kaşıkla döküyoruz.
İleri geri hareketlerle sütümüze mayayı yeterlice karıştırıyoruz.
Mayalandıracağımız kavanozlarımıza boşaltıp ağızlarını uygunca kapatıyoruz.
Büyük bir örtüyü 2 ye katlayıp üzerlerine kavanozlarımızı koyuyoruz.
Yeterlice sarıp sarmalayıp ılık bir ortamda yaklaşık 5-6 saat mayalamaya bırakıyoruz.
Mayalanma süreci bitince kapaklarını açıp buzdolabında tekrar 5 saat kadar ağızları açık bırakıyoruz.
Bu formül yoğurdumuzun tam sertleşmesini sağlar.
Mayalanan yoğurdumuzu afiyetle tüketiyoruz. ‍
Not: ben mayalanan yoğurdumdan her seferinde 3, 4 kaşık ayırıp bir öbür yoğurt imalinde maya olarak kullanmak için buzdolabında kapaklı bir formda saklıyorum
 
Geri
Üst