- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 258.912
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ev yapımı yoğurdun faydaları nelerdir?
Ev yoğurdunun 9 faydasıEv yoğurdu ile market yoğurdu mu?
Ne var ki marketlerde satılan yoğurtların çoğunun içinde üretim teknolojisinin doğal neticesi olarak yeteri kadar probiyotik bakteri bulabilmek mümkün değil. Durum böyle olunca da tercihi öncelikle market yoğurdundan yana değil, ev yoğurdundan yana kullanmanız daha iyi netice verir.Yoğurtta ne kadar probiyotik var?
Yoğurt Ekşimemesi için ne yapmak gerekir?
Öncelikle yoğurdu mayalayacağınız mayanın ekşi olmadığından ve bozulmadığından emin olun. Kullandığınız sütün de taze olmasına özen gösterin. Bu iki şartı sağladıktan sonra da yoğurdunuzu mayalayın. Mayalandıktan sonra yoğurtlarınızı büyükçe kapların içerisinde bırakmayın.Market yoğurdu neden daha kıvamlı?
Cevap: Endüstriyel yoğurt üretiminde üreticiden toplanan sütlerin kuru madde oranı, yani içindeki protein, yağ, karbonhidrat gibi bileşenler, hep aynı olsun diye kontrollü olarak sütün suyu uçuruluyor. Biz eve aldığımız sütte böyle bir işlem yapamıyoruz ve o sebeple aynı kıvamı tutturmamız pek mümkün olmuyor.Yoğurt nasıl ekşir?
Yörsan Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilüfer Hakarayan’ın verdiği bilgiye göre, yoğurt kültüründe (mayasında) bu bakteri fazla bir şekilde bulunursa ve yoğurdun mayalanma sürecinde (inkübasyon) sıcakta ve soğukta bekleme süreleri iyi ayarlanamazsa yoğurt ekşir.
Çünkü yoğurt soğuyana kadar yoğurdun içerisinde yeteri kadar maya üremez. Yeteri kadar maya ürememesi de yoğurdun sulu bir kıvamda olmasına sebep olur. Ayrıca evde taş gibi sert, çabucak ekşimeyen yoğurt yapılırken mutlaka inek sütü yerine keçi, koyun veya bulabilirseniz manda sütü tercih etmenizi öneririz.
Temiz bir sofra bezini, yoğurdun mayalandığı tencerenin üstüne örtüp 5 saat süreyle mayalanmaya bırakın. 5 saat sonra kapağını açın. Yoğurdun ekşimemesi için, fazla bekletmemeye dikkat edin. Soğumasının ardından dolaba koyun ancak üstünü kapatmayın, ertesi gün kapatın.