AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ev Yapımı Un Tarhanası Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ev Yapımı Un Tarhanası Nasıl Yapılır


Un Tarhanası Tarifi, Resimli


imagesevyapimiuntarhanasitarifi5ad3de71d936e

Kış icin hazırlayabileceğiniz en guzel alternatiflerden biri de ev yapımı tarhanadır Kışın sıcak sıcak bir tarhana corbası icmek icin bu tarifi yapmanız yeterli:

Malzemeler

Tarhana otu
Tuz
Aldığı kadar un
3 kgdomates
2 kgsoğan
2 kgkırmızı biber
1 kgsuzme yoğurt
1 kghaşlanmış nohut


Yapılışı:

Tencereye sırasıyla, tarhana otu, soğan, biber ve domatesi irice doğrayarak yerleştirin ve iki saat boyunca kısık ateşte pişirin

ılıdıktan sonra icinden tarhana otlarını cıkarıp, malzemeleri geniş bir leğene alın İcine yoğurt ve haşlayıp pure haline getirdiğiniz nohutuda ilave edin

Yeteri kadar un ilavesiyle poğaca hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin En az iki gun ara sıra karıştırarak hamurun mayalanmasını bekleyin

Daha sonra havadar bir yere geniş bir ortu serip, Uzerine tarhana hamurundan kaşık kaşık serin

Ust taraf kuruduğunda ters cevirin Her iki tarafta hafif kuruyunca elinizle parcalayın

hamur parcacıklarını ovalayın Bu işlemi robotlada yapabilirsiniz Ovaladığınız tarafı orta delikli bir elekten başka bir ortunun uzerine eleyin

Tarhana bitene kadar bu işleme devam edin ve iki gun kadar acık havada bekletin Tarhananız hazır
 
Geri
Üst