AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ev Yapımı Tulumba Tatlısı Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ev Yapımı Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır


Tulumba Tatlısı Tarifi


imagesevyapimitulumbatatlisitarifi5ad3df3861e44


Malzemeler

2,5 su b un
2 su b su
1 corba k toz şeker
1 corba k tereyağı
1 corba k irmik
1 corba k nişasta
1 fiske tuz
3 yumurta

Şerbet:

3,5 su b toz şeker
3 su b su
1 dilim limon


Yapılışı:


Şerbeti hazırlayın,soğumaya bırakın
Suyu,şekeri,tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
25 su bardağı unu eleyip,kaynayan suya ilave edinpişirin
Ocaktan alıp ılımaya bırakın
Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin
Nişasta ve irmiğide ilave edip,yeniden yoğurun
Bir tencereye bolca yağ koyun
Hamuru sıkma tormasına koyunSoğuk yağa sıkınSıkma işlemi bittikten sonra ocağın altını acıp,kızarmaya bırakın
Yağdan cıkardığınız tatlıları hemen şuruba atın
12 dakika şurupta tutun daha sonra kevgirle bir kaba alın
Kalan hamurlarınızı kızartmak icin yağın ılımasını bekleyin ve tum bu işlemi onlara da uygulayın
 
Geri
Üst