SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Ev Üretimi Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Yufkası için;
2 su bardağı ılık su
1.5 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Elenmiş un
İç gereci için ;
Haşlanmış bütün tavuk
2-3 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Baharatlar
İç salatası için ;
Marul
Maydanoz (isterseniz)
Mor soğan
Domates
İnce dilim salatalık turşusu
Bir öteki iç materyali dilediğiniz kadar patates kızartması
Ketçap
Mayonez
Ev İmali Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur kabınıza öncelikle su ,maya ,şeker ve zeytinyağını alıp karıştırın.
Tuz ve unu da ekleyin ve yoğurun.
Çok katı kıvamlı olmayacak biçimde hamur elde edin.
Biraz cıvık gözükebilir üzerine un serpiştirin ve hamuru 15 dk dinlendirin.
Haşlanan tavuğu didin.
Bir tavaya sıvı yağ ,salçayı ekleyin ,baharatları ekleyin (karabiber ,kimyon ,pulbiber)
Son olarak tavuk ve tuzunu ekleyin.
Haşladığınız tavuğun suyundan bir kepçe ek edin. Hafif sulu bir iç elde edin.
Bir kenarda salatanızı hazır edin. Patateslerinizi kızartın.
Lavaş için küçük bezeler alın ve merdane yardımıyla açın.
Isınan tavaya (teflon ) alırkende elinizle biraz daha açarak koyun ve gerili önlü pişirin.
Bir yüzünü 2 dk tutmanız kâfi olacaktır hatta tava ısındıkça bu mühlet düşebilir dikkatli olmalısınız. Ve bütün bu kademeleri bitirdikten sonra dürümünüz neredeyse hazır
Bir lavaşa evvel ketçap mayonez üzerine tavuk sos, marul, domates, soğan, patates, turşudan koyup dürümünüzü hazırlayabilirsiniz.
Evde çocukta varsa hem sıhhat açısından hemde bol bol yemeniz açısından meskende yapıldığında daha bereketli olduğuna inanıyorum. Kesinlikle denemelisiniz.
Afiyet olsun
Ev İmali Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yufkası için;
2 su bardağı ılık su
1.5 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Elenmiş un
İç gereci için ;
Haşlanmış bütün tavuk
2-3 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Baharatlar
İç salatası için ;
Marul
Maydanoz (isterseniz)
Mor soğan
Domates
İnce dilim salatalık turşusu
Bir öteki iç materyali dilediğiniz kadar patates kızartması
Ketçap
Mayonez
Ev İmali Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur kabınıza öncelikle su ,maya ,şeker ve zeytinyağını alıp karıştırın.
Tuz ve unu da ekleyin ve yoğurun.
Çok katı kıvamlı olmayacak biçimde hamur elde edin.
Biraz cıvık gözükebilir üzerine un serpiştirin ve hamuru 15 dk dinlendirin.
Haşlanan tavuğu didin.
Bir tavaya sıvı yağ ,salçayı ekleyin ,baharatları ekleyin (karabiber ,kimyon ,pulbiber)
Son olarak tavuk ve tuzunu ekleyin.
Haşladığınız tavuğun suyundan bir kepçe ek edin. Hafif sulu bir iç elde edin.
Bir kenarda salatanızı hazır edin. Patateslerinizi kızartın.
Lavaş için küçük bezeler alın ve merdane yardımıyla açın.
Isınan tavaya (teflon ) alırkende elinizle biraz daha açarak koyun ve gerili önlü pişirin.
Bir yüzünü 2 dk tutmanız kâfi olacaktır hatta tava ısındıkça bu mühlet düşebilir dikkatli olmalısınız. Ve bütün bu kademeleri bitirdikten sonra dürümünüz neredeyse hazır
Bir lavaşa evvel ketçap mayonez üzerine tavuk sos, marul, domates, soğan, patates, turşudan koyup dürümünüzü hazırlayabilirsiniz.
Evde çocukta varsa hem sıhhat açısından hemde bol bol yemeniz açısından meskende yapıldığında daha bereketli olduğuna inanıyorum. Kesinlikle denemelisiniz.
Afiyet olsun
Ev İmali Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı