SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Ev İmali Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
Döner için
1 tavuk göğsü
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Lavaş ekmek için
1 buçuk su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Sosu için
1 yemek kaşığı biber salças
1 buçuk su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
İç gereci için
Doğranmış kornişon turşu
Doğranmış marul
Kızartılmış patates ketçap
Mayonez
Ev Üretimi Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba dışarıda yediğimiz döneri aratmayacak tanımım ile geldim.
Öncelikle lavaş ekmekle başlayalım yoğurma kabına hamur materyallerini koyup ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
Bezelere ayırıp hepsini açın istediğiniz bir tavada hepsini pişirip üstünü kapatın daha sonra tavuk göğsünü çok ince döner biçiminde doğrayın .
Tavaya alıp üzerine yarım su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın.
Suyu çektikten sonra yağ ve baharat ekleyip 10 dakika daha pişirip altını kapatın sos gerecini küçük bir sos kabına koyup kıvam alana kadar pişirin.
Bu formda bütün materyaller hazır olduktan sonra lavaşları tek tek açıp sostan 2 şer kaşık üstüne döküp her tarafına sosu sürün.
Tavuğu kızarttığınız patatesi kornişon turşusu marul ketçap mayonez ekleyip sıkıca sarın bu formda bütün lavaşları doldurun.
En son hepsini bir tavaya dizip dış kısmını çıtırlaştırıp istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz yapanlara afiyet olsun
Ev Üretimi Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Döner için
1 tavuk göğsü
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Lavaş ekmek için
1 buçuk su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Sosu için
1 yemek kaşığı biber salças
1 buçuk su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
İç gereci için
Doğranmış kornişon turşu
Doğranmış marul
Kızartılmış patates ketçap
Mayonez
Ev Üretimi Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba dışarıda yediğimiz döneri aratmayacak tanımım ile geldim.
Öncelikle lavaş ekmekle başlayalım yoğurma kabına hamur materyallerini koyup ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
Bezelere ayırıp hepsini açın istediğiniz bir tavada hepsini pişirip üstünü kapatın daha sonra tavuk göğsünü çok ince döner biçiminde doğrayın .
Tavaya alıp üzerine yarım su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın.
Suyu çektikten sonra yağ ve baharat ekleyip 10 dakika daha pişirip altını kapatın sos gerecini küçük bir sos kabına koyup kıvam alana kadar pişirin.
Bu formda bütün materyaller hazır olduktan sonra lavaşları tek tek açıp sostan 2 şer kaşık üstüne döküp her tarafına sosu sürün.
Tavuğu kızarttığınız patatesi kornişon turşusu marul ketçap mayonez ekleyip sıkıca sarın bu formda bütün lavaşları doldurun.
En son hepsini bir tavaya dizip dış kısmını çıtırlaştırıp istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz yapanlara afiyet olsun
Ev Üretimi Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı