Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ev Yapımı Tarhana Hamuru

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ev Yapımı Tarhana Hamuru Yapılışı





Ev Yapımı Tarhana Hamuru Nasıl Yapılır

Evde tarhana yapılışını anlatmak istedim sizlere oldukca kolay tarhana hamurunu hazırlamak dilerseniz bu malzemelrin dışında kendi arzu ettiğiniz malzemeleride katabilirisiniz tarhana hamuruna dereotu maydonoz nohut gibi şimdi sizlere hazırladığım ve oldukca guzel olan ev yapımı tarhana hamurunun malzemelrini ve yapılışını paylaşıcamKolay gelsin hanımlar

Malzemeler

23 baş iri soğan
1 demet taze nane
6 kg salcalık kırmızı biber
3 kg domates
1 kg yoğurt
Bir avuc kaya tuzu (dovulmuş)
Aldığı kadar un

imagesevyapimitarhanahamuru5ad3d99071ef1

Tarhana Hamurunun Hazırlanışı

Kırmızı biberleri birkac su yıkayıp suzun Sap ve cekirdek kısımlarını, varsa curuğunu carığını ayıkladıktan sonra yarım parmak boyunda doğrayın Az suyla iyice yumuşayana kadar haşlayın Haşlama suyunu suzun, biber posasını kevgirden gecirerek kabuklarını ayırın Biberi tekrar ateşe koyun, koyulaşana kadar pişirinİyice yıkanıp suzulmuş domates ve soğanı rendeleyin Maydanozla naneyi iyice yıkayıp suzun, ince ince kıyın Bu sebzelerin uzerine biber puresini, yoğurdu, kekik, karabiber ve tuzu ilave edin Uzerine azar azar un koyarak yoğurmaya başlayın Sert bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun

Hamurun rahatca sığabileceği buyuklukte bir tencereye yerleştirin Ustune kapağını ortun

5 gun boyunca her gun biri sabah, biri akşam olmak uzere hamuru iki kez yoğurun Hamur ıslaklaştığında uzerine biraz un yedirerek yoğurun 5 gun boyunca hamur kendiliğinden mayalanmaya ve kabarmaya başlamış olacaktır Hava yeteri kadar sıcaksa beşinci gun hamur ele yapışmamaya başlar, kendiliğinden sertleşir Bu kıvama geldiğinde kurutma icin hazır demektir

Balkon veya teras gibi guneş alabilecek geniş bir alanı sabah erkenden yıkayıp kurumasını bekleyin Uzerine temiz bir carşaf serin Tarhana hamurundan avuc buyukluğunde parcalar kopararak carşafa yan yana dizin

Bu parcalar guneşte kurudukca tersyuz edin, elinizde daha kucuk parcalara bolun Sıcak havada bir gunde kuruyabilir Eğer kurumamışsa akşam evin icine alıp sabah tekrar guneşe serinKurumuş tarhanaları elinizde ovarak ve kevgirden gecirerek ince bulgur veya irmik boyunda ufalayın Toz tarhana elde etmek isterseniz mutfak robotundan cekebilirsiniz
 
Geri
Üst