AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ev yapimi sutlu dondurma nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ev yapımı sütlü dondurma nasıl yapılır?​

Dondurma için:
- Sütü bir tencerenin içerisine alın. Üzerine nişasta, salep ve toz şekeri ilave ederek güzelce çırpın ve ocağın üzerine alın.
- Kısık ateşte tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak hafif koyu kıvamlı bir hal alana kadar pişirin.
- Ardından çıkarıp düz bir kabın içerisine aktarın. Buzlukta soğumaya bırakın.
Ev yapımı sade dondurma nasıl yapılır?
Sade Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Orta büyüklükte bir tencerenin içerisine salep, süt, krema ve şekeri boşaltıp kısık ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırmalısınız.
- Hafif koyu bir kıvama geldiğinde, ocaktan indirip dondurma kalıplarına ya da tek bir kaba dökmelisiniz.
Çabuk dondurma Nasıl Yapılır?
Evde Dondurma Yapımı
- Süt ve şekeri küçük bir tencerede kaynatın.
- Altını kısıp, karıştırarak 20 dakika pişirin.
- Krema ekleyip, buzluğa sığabilecek bir kaba alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Ilıyan karışımı buzluğa alıp 30 dakika dinlendirin.

1 kilo dondurma için ne kadar süt?​

Sütü makineye dökmeden dolabın içerisindeki ispirto soğuyuncaya kadar çalıştırılacaktır. Daha sonra makinenin süt çeken kısmına kapasitesinden 1 kg az şekilde dökülecek (5 kg çeken makineye 4 kg süt) azar azar çekip sert halde özleşmiş olarak çıkarınız. Böylece enfes bir dondurma elde etmiş olursunuz.
Dondurma hangi malzemelerden yapılır?
Dondurma Malzemeleri:
Dondurma karışımına giren maddeler nelerdir?
Dondurma bileşimine giren maddelerin henüz dondurulmamış haldeki karışımına dondurma miksi denir. Miks hava ve aroma maddeleri hariç tüm dondurma unsurlarını içermektedir. Dondurmanın yapısını hava kabarcıkları, buz kristalleri, yağ globülleri, şeker, protein ve stabilizerler oluşturur.
Meyve veya tatlı gibi içine konan ek malzemeler ve dondurmanın türüne göre ağırlığı değişse de, her durumda 1 lt dondurma 1 kg’dan hafif çekiyor.
1 top dondurma kaç gram?
Bir top dondurma, kepçesine göre 45 gram ile 60 gram arasında değişebiliyor. Siz; ortalama olarak 50 gram alabilirsiniz. Bu da 2 top dondurmanın yaklaşık 100 gram geldiğini söylemekte. 1 kup dondurma yediğinizde işler biraz daha değişebiliyor.
Dondurma Ne sütü ile yapılır?
Sütünüzün biraz dinlenmiş olması da dondurmanızın lezzeti için önemlidir. İnek sütüyle de dondurma yapabilirsiniz ancak keçi ya da manda sütü dondurmada daha iyi sonuç verir çünkü dondurmanız bu sütlerle yaptığınız takdirde daha kıvamlı olur.

Dondurmanın içinde neler var?​

Dondurma süt, şeker, glikoz şurubu, salep, süt yağı, vanilya, meyve püresi, çeşitli kuru yemişler, çikolata veya kakaodan yapılan, besleyici değeri yüksek olan bir tatlıdır. Dondurma; karbonhidrat, protein, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, magnezyum, sodyum, potasyum, A, B, C, D ve E grubu vitaminleri içerir.
 
Geri
Üst