AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ev yapımı sucuk köfte tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sabah kahvaltılarının ve mangal keyfinin vazgeçilmezi sucuk hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. Piyasada satılan sucukların içeriği konusunda kaygılar yaşıyor fakat bu tattan da ödün veremiyorsanız, sizin için hazırladığımız bu tanım tam da size göre!

İştah açan baharat kokusuyla ve eşsiz lezzetiyle büyüleyecek sucuk köftesini ani gelen konuklarınıza ya da yemeksiz günlerinizde pişirmek üzere buzluğunuzda hazır olarak bekletebilirsiniz. İşte, paketli olanları aratmayacak yepyeni sucuk köfte tarifimiz…



Sucuk köfte tanımı

Gereçler


- 500 gr dana kıyma, çift çekim

- 100 gr çekilmiş iç yağı

- 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber

- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı yenibahar

- 1 tatlı kaşığı kimyon

- 4 diş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Karıştırma kabının içerisine kıyma, iç yağı ve baharatları alın. Sarımsakları püre haline getirip içerisine ekleyin ve tüm materyalleri uygunca yoğurun.

Hazırladığınız köfte harcını streç sinemaya rulo biçiminde sıkıca sarın ve buzdolabında en az 12 saat boyunca dinlendirin. Bu sayede hem köfteniz biçimini bozmayacak hem de baharatlar kıyma harcına düzgünce işleyecektir.

Pişirmeden evvel köfteyi halka halka doğrayın ve tavada yağlı ya da yağsız bir formda pişirin.

Afiyet olsun…
 
Geri
Üst