AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ev Yapımı Pizza (Çok Lezzetli)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ev Yapımı Pizza (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
5 su bardağı un(tepeleme değil silme olacak)
1 paket kuru maya
2 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
Üzerine sürmek için;
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı acılı ketçap
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
3 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağ
Üzerine harç olarak sırasıyla ;
Kaşar peyniri, sucuk,mantar,biber,yeşil zeytin,ne isterseniz koyabilirsiniz

Ev Yapımı Pizza (Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unumuzu bir kaba ekleyip üzerine kuru maya,şu,şeker,tuz,zeytinyağı ilave edip güzel bir hamur yoğuruyoruz.
Dikkat edelim unumuza göre su oranı fark ediyor olabilir suyu siz kendiniz ayarlayadabilirsiniz benim hamur yarım bardak fazladan su aldı.
Hamur yoğurduktan sonra kenarda dinlenecek.
O dinlenirken bizde üzerine süreceğimiz sosu yapalım kenara koyalım.
Üzerine koyacağımız malzemeleri ince ince doğrayalım kalın olmasın pişmeyebilir ben ince doğradım.
Ayrıyetten kaşar peyniri de rendeleyelim bir kenarda dursun.
Hamur mayalandı şimdi bu hamuru ikiye bölüyoruz yağlanmış fırın tepsisine hamurumuzu elimizle yayarak şekil veriyoruz, bu esnada zeytinyağı kullanabiliriz elimizi yağlarsak daha çabuk şekil alır.
Tepsi de beş dk daha dinlenen hamuru çatalla üzerine izler yapıyoruz kabarmamasını istiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında hamuru 10 dk pişiriyoruz hiç bir şey sürmeden pişirdim ben çok pişirmeyelim .Fırınınız çok hızlı pişiriyorsa siz dikkatli pişirin.
Sos malzemelerini karıştırıyoruz. Hamurumuzun üzeri az pişince fırından alıp sosumuzu sürelim.
Kaşar peyniri rendesi serpelim ve malzemeleri koyup tekrar üzerine kaşar serpip atıyoruz fırına atıyoruz .Ara ara kontrol edelim .
Hamurun altı kızardıysa alt ayarı kapatabiliriz fazla kızarmasını istemiyorsak. Üst ayarına ellemeyelim üstü pişince pizzamız olmuş demektir.
Ben hiç ara ara kontrol etmedim ama fazla kızardı alt tarafı biraz sert kaldı o yüzden söylemek istedim alt ayarı kapatmak gerektiğini ama altı piştikten sonra.Afiyet olsun biz çok sevdik bu tarifi .
Ev Yapımı Pizza (Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst