SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Ev Üretimi Yepyeni Çikolata Sosu İle Yılın Pastası Malaga Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Islatmak için;
2 su bardağı süt
Muhallebisi için;
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
50 gram bir yemek kaşığı margarin
1 paket krem şanti
Sosu için;
1 paket krema
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kuvertür çikolata
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Fındık fıstık tercihe göre
Ev Üretimi Yepyeni Çikolata Sosu İle Yılın Pastası Malaga Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek olan materyalleri yumurta ile şekeri çırpın köpÜk köpük olsun.
Süt ,yağ ,kakao ,kabartma tozu ,vanilin un karıştırılır.
Yağlı tepsi ye dökülüp 180- 200 ° fırında pişirilir.
O pişerken süt ,şeker, nişasta, un, yumurta karıştırılıp ocakta pişirilir. Kaynayınca altı kapatılır.
Sıcak olan muhallebiye margarin ve vanilin eklenip karıştırılır.
Ilıdıktan sonrada krem şantiyi toz halinde dökülüp karıştırılır.
Soğuyan keki 2 su bardağı süt ile heryerini ıslatıp muhallebiyi dökülür.
Sosu için; süt ,krema ,çikolata ve kakaoyu karıştırılıp pişirilir.Biraz kaynayınca kapatılır.
Muhallebili olan kekin üzerine muzları dizilir.
Benim konutta az olduğu için yetmedi. İkiye ayırıp bıraktım.
Üzerine ılıyan sosu döküp soğumaya bırakılır, en az 2 saat dolapta bekletilir.
Servis yapmadan evvel süslenip servis yapılır. Afiyet olsun
Ev İmali Özgün Çikolata Sosu İle Yılın Pastası Malaga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Islatmak için;
2 su bardağı süt
Muhallebisi için;
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
50 gram bir yemek kaşığı margarin
1 paket krem şanti
Sosu için;
1 paket krema
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kuvertür çikolata
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Fındık fıstık tercihe göre
Ev Üretimi Yepyeni Çikolata Sosu İle Yılın Pastası Malaga Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek olan materyalleri yumurta ile şekeri çırpın köpÜk köpük olsun.
Süt ,yağ ,kakao ,kabartma tozu ,vanilin un karıştırılır.
Yağlı tepsi ye dökülüp 180- 200 ° fırında pişirilir.
O pişerken süt ,şeker, nişasta, un, yumurta karıştırılıp ocakta pişirilir. Kaynayınca altı kapatılır.
Sıcak olan muhallebiye margarin ve vanilin eklenip karıştırılır.
Ilıdıktan sonrada krem şantiyi toz halinde dökülüp karıştırılır.
Soğuyan keki 2 su bardağı süt ile heryerini ıslatıp muhallebiyi dökülür.
Sosu için; süt ,krema ,çikolata ve kakaoyu karıştırılıp pişirilir.Biraz kaynayınca kapatılır.
Muhallebili olan kekin üzerine muzları dizilir.
Benim konutta az olduğu için yetmedi. İkiye ayırıp bıraktım.
Üzerine ılıyan sosu döküp soğumaya bırakılır, en az 2 saat dolapta bekletilir.
Servis yapmadan evvel süslenip servis yapılır. Afiyet olsun
Ev İmali Özgün Çikolata Sosu İle Yılın Pastası Malaga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı