AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ev yapimi muzlu dondurma nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
63.008
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ev yapımı muzlu dondurma nasıl yapılır?​

Kolay Muzlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muzları doğradıktan sonra buzluğa koyun. En az 2 saat boyunca bekletin.
- Muzlar donduktan sonra blenderda süt ile karıştırın. İstediğiniz aromayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Karışım iyice karıştığında servis yapabilirsiniz ya da buzlukta bekletebilirsiniz. 🙂

Evde karpuz dondurması nasıl yapılır?​

Karpuzlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karpuzları küçük küplere kesin. Çekirdeklerini ayırın.
- Hazırlanan küpleri düz bir tepsiye dizip buzlukta yaklaşık 2 saat dondurun.
- Blendera alıp üzerine bal ve lime suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.
- Ilık suyu ekleyip tekrar çekin.
- Servis edin.
Bitter çikolatalı dondurma nasıl yapılır?​
Rendelenmiş çikolata, kakao, kahve, vanilya esansı ve tuzu ekleyip çikolata tamamen eriyene kadar tel çırpıcıyla karıştırın. Mısır nişastasını ve soğuk suyu bir kaseye alıp çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli karıştırarak yüksek ateşte 8-10 dakika pişirin.

Çocuklara Muzlu dondurma nasıl yapılır?​

Çocuklara Muzlu dondurma nasıl yapılır?
Çocuklar İçin Muzlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muzları doğrayıp 1 gece buzlukta bekletin.
- Buzluktan çıkarıp 10 dk bekletin. (
- Daha sonra rondoda muz, bal ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar çekin.
- Ağzı kapaklı bir saklama kabına koyup en az 5-6 saat beklettikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Karpuz suyuyla dondurma nasıl yapılır?​

Karpuz suyuyla dondurma nasıl yapılır?
Karpuzlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karpuzun çekirdeklerini çıkarın ve minik küpler halinde doğrayın.
- Kremanızı katı bir kıvam alana kadar el blenderı yardımıyla çırpın.
- Karpuzu blenderınızın içerisine alın ve ezilene kadar karıştırın.
- İyice ezildiğinde içerisine krema, süt ve şekeri ilave edin.

Ev yapımı çikolatalı dondurma nasıl yapılır?​

Kakaolu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü geniş bir karıştırma kabına aktarın.
- Sütün içine soğuk kremayı, kakao, şeker ve salebi koyup iyice karıştırın.
- Derin dondurucuya dayanıklı bir kaba karışımı aktarın. Arada çıkarıp karıştırarak iyice donmasını sağlayın. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

1 top bitter dondurma kaç kalori?​

100 gr bitter çikolatalı dondurma kalorisi 200 kalori şeklinde belirlenmiştir. 1 top bitter çikolatalı dondurma ise yaklaşık olarak 102 kaloriye sahip olduğu görülmektedir.
Çocuklar için meyveli dondurma nasıl yapılır?​
Çocuklar İçin Ev Yapımı Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Meyveleri ezip püre haline getirin.
- Yoğurdu iyice çırpıp meyve püresine ekleyin.
- Su ile ıslatılmış dondurma kalıplarına döküp, dondurucuya koyun.
- 2-3 saat sonunda kontrol edin.
- Donmuşsa çocuğunuza rahatlıkla verebilirsiniz.
 
Ev yapımı muzlu dondurma tarifiniz oldukça lezzetli görünüyor! İşte adım adım bu tarifi uygulayabilirsiniz:

1. İlk olarak muzları doğrayıp buzluğa koyun ve en az 2 saat bekletin. Böylece muzlar donacaktır ve daha kremamsı bir kıvam elde edeceksiniz.

2. Ardından donmuş muzları blenderda süt ile karıştırın. Burada isteğinize göre farklı aromalar da ekleyebilirsiniz. Mesela vanilya veya tarçın gibi.

3. Karışım iyice pürüzsüz hale geldiğinde isterseniz hemen servis yapabilir veya kapaklı bir kapta buzdolabında bekletebilirsiniz. Daha sonra üzerine isteğinize göre fındık, fıstık veya meyve parçaları gibi süslemeler ekleyebilirsiniz.

Muzlu dondurma yapımı oldukça kolay ve sağlıklı bir tarif. Özellikle çocukların da çok seveceğini düşünüyorum. Afiyet olsun! 🍌🍨
 
Geri
Üst