AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ev Yapımı Meyveli Yoğurt

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Evde Meyveli Yoğurt Yapımı


Meyveli Yoğurt Nasıl Yapılır


Meyveli Yoğurt İcin Malzemeler:

3 bardak gunluk sut

½ bardak krema

1 dolu corba kaşığı bal

¼ bardak taze yoğurt, maya olarak

12 bardak cilek, irice doğranmış

12 corba kaşığı şeker

imagesevyapimimeyveliyogurt5ad3e2d1e8da6

Meyveli Yoğurt Yapılışı:

Meyveleri kucuk bir tencereye alıp ustune şekeri serpin Kısık ateş ustunde şeker eriyene kadar 12 taşım kaynatın Kenara alıp ılıması icin bekletin

Sutu ve kremayı, kalın altlı bir tencereye alıp bir taşım kaynatın (Eğer, daha koyu bir yoğurt istenirse sut 10 dakika daha kaynatılarak suyu ucurulabilir) Tencereyi kenara alıp 1520 dakika kadar ılıması icin bekletin Yuzeyde oluşan kaymağı ara sıra karıştırın

Maya olan yoğurdu geniş bir kaba alın, balı ilave edip karıştırın

Meyvelerin tanelerini tel suzgec icine alıp 5 dakika kadar suyunu suzdurun

Meyvelerin suzulmuş tanelerini eşit olarak kavanozlara pay edin Suzulen suyu kapaklı bir kap icinde buzdolabına kaldırın Bu meyve ozune 1 bardak kadar soğuk su ilave edip kendinize lezzetli bir şerbet hazırlayabilirsiniz

Sutun sıcaklığını kontrol edin Serce parmağınızı sutun icine batırın Sut ılık değil, sıcak olmalı ancak parmağınızı da yakmamalıdır Yoğurdun mayalandığı ideal sıcaklık yaklaşık 50 derecedir (50˚C110˚F) Eğer sıvı termometreniz varsa sutun sıcaklığını bu şekilde de kontrol edebilirsiniz

Mayalama zamanı gelince; sutten bir kepce alıp mayanın icine katın ve iyice karıştırın Bu şekilde alıştırılmış mayayı sute ilave edip 12 dakika karıştırın

Karışımı kavanozlara eşit şekilde pay edip fırın tepsisinin uzerine yerleştirin Fırını 50 dereceye ayarlayıp tepsiyi icine yerleştirin 4 saat boyunca fırında tutarak mayalanmasını sağlayın Bunun icin, fırın yerine evin sıcak bir koşesini de kullanabilirsiniz Ancak, kaplarınızı battaniyelerle ve ortulerle kesinlikle soğumayacak şekilde sarıp sarmalanız gerekir Aksi takdirde yoğurdunuz tutmayabilir

Yoğurtları fazla hareket ettirmeden fırından alıp dışarda oda sıcaklığına gelmesini bekleyin Yoğurtları yine yavaşca, titretmeden buzdolabına yerleştirin En az 12 saat formunu bulması icin dinlendirin

Afiyet Olsun
 
Geri
Üst