- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Ev yapımı konsantre meyve suyu nasıl yapılır?
Evde Konsantre Meyve Suyu Yapımı | Nasıl Yapılır?- Meyveleri ayıklayıp yıkayarak tencereye alalım.
- Üzerlerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyip meyveler hamur gibi olana dek kaynatalım.
- Sonra meyveleri süzgece alıp posasını çıkarmadan sadece suyunu süzelim.
- Meyve suyunu ikinci kez bir taşım daha kaynatalım.
Ev yapimi meyve suyu nasıl saklanır?
Buzlukta Meyve Suyu Saklama Tarifi Nasıl Yapılır? Portakal veya limonların suları sıkılır. Çıkan meyve suları buz poşetlerine doldurulup buzluğa atılır. Yazın istediğiniz zaman çıkarıp şeker limon tuzu ve su ekleyip limonata yapabilirsiniz.Ev Yapımı Karışık Meyve Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri iri iri doğra.
- Tencereye koy.
- Üzerini geçecek şekilde su ilave edilir.
- Ocağa koyulur.
- Kaynadıktan sonra 15 dakika sonra ocaktan alınır.
- Blender ile çekilir. çektikten sonra süzgeçli kepçe yardımı ile kalan püreleri alabilirsiniz.
Kaynatarak portakal suyu nasıl yapılır?
portakalın kabuklarını rendeleyin ve tülbente koyarak yıkayın suyunu sıkın acısını alın. koyulaşıp kıvam alınca suyunu sıktığınız portakalların suyunu kaynayan kaba ekleyin ve altını kapatıp soğumasını bekleyin.
Portakal suyu şerbeti nasıl yapılır?
Meyve özünün sulandırılmasıyla hazırlanan şerbetler yaz sıcağında serinlemek için birebir. Portakalları ufak dilimler halinde kesin. Üzerine toz şekeri döküp iyice ezin. Daha sonra portakal suyunu ve suyu ilave edip bir kapta 8 saat kadar bekletin.
Şeftali konsantre meyve suyu nasıl yapılır?
Doğranan şeftaliler tencereye alınır. Üstü basıncaya kadar su ilave edilir,![Yukarı işaret eden el :point_up_2: 👆](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f446.png)
Armut suyu konsantresi nasıl yapılır?
İstediğiniz büyüklükte doğrayın, bütün meyveleri yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan meyveleri blender ile püre haline getirin, limon suyunu ekleyin. 10 dk kaynatıp altını kapatın. Sıcakken kavanozlara doldurup hava almayacak şekilde kapatın ,ters çevirip bir gece bekletin konserve misali.Portakal suyu dışarıda bekletilmeden doğrudan buzluğa alınması gerekmektedir ve donma sırasında oluşabilecek çatlamaları engellemek için kapalı kaplar yerine buz kalıbı şeklinde kaplar kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Portakal kaynatılır mı?
Portakal kabuklarını güzelce yıkayıp ince uzun şeritler halinde kesin. Ardından derin bir tencereye koyun, üzerine su aktarıp kaynamaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra süzerek suyunu akıtın ve yeniden tencereyi temiz soğuk suyla koyup kabukları kaynamaya bırakın.
Portakal limon şurubu nasıl yapılır?
Portakalları güzelce yıkayın… Bir tencerenin içine 1 portakalın kabuğunu rendeleyin ( portakalın iç beyazlarını almamaya çok özen gösterin ).. Rendelediğiniz portakal kabuğunu 4 su bardağı şeker ile karıştırın.. bu karışıma 7 adet sıkılmış portakal suyunu + 2 yemek kaşığı limon suyunu katıp hepsini karıştırın..
Satsuma şurubu nasıl yapılır?
Zencefilli Mandalina Şurubu Nasıl Yapılır?- Mandalina ve portakalların suyunu sıkıp tencereye aktarın.
- Orta ateşte, yarım saat kaynatın.
- Kaynama süresince üzerinde biriken köpükleri süzerek alın.
- Ocaktan alıp, oda ısısında soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın.
Kışlık şeftali konsantresi nasıl yapılır?
Geniş bir tencereye alınan şeftalilerin üzerine şeker eklenir ve fokurdayana kadar pişirilir. Ardından yaklaşık on dk pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirilir. Limon eklenip bir taşım daha kaynatılır. Sırada kavanozlama işlemi vardır.Ev Yapımı Şeftali Nektarı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Her 1 adet orta boy şeftali için 1 su bardağı su ve her 6 adet şeftali için 1 su bardağı şeker kullanılacak.
- Yumuşamaya başlayınca şeker ilave edilir ve 4-5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır ve süzgeçten geçirilir ve çırpıcı ile çırpılır.
Mandalina ile meyve suyu nasıl yapılır?
Mandalinalar orta boy olsa iyi olur tencereye soyup ekliyoruz. Üzerine bir litre soğuk su ekleyip, on dakika kaynatıyoruz toz şekerini on dakika sonra ekleyip beş dakika daha kaynatıyoruz. Çubuk tarçını da ekleyerek soğumaya bırakıyoruz tel süzgeçten suyunu iyice sıkıyoruz, buzdolabında dinlendiriyoruz.