- Konu Yazar
- #1
Ev Üretimi Kolay Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı ılık su
İçi için:
150- 200g kıyma
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
Sosu için:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz biber
Üzeri için;
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Ev Üretimi Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 bardak unu bir yumurtayla güzelce yoğuruyoruz. Azar azar bir bardak suyu ek ederek hamurumuzu devam yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru yarım saat dinlendirmemiz kâfi.
O orta içini ve sosunu hazırlayabiliriz.
İçi için kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıyoruz. Sos için tereyağını eritip gereçleri ekleyerek bir kaç dakika kısık ateşte karıştırıyoruz.
Yoğurta isteğe nazaran sarımsak karabiber ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz.
Hamurumuzu oklava yardımıyla açıyoruz ve kıymalarımızı kestiğimiz modüllere yerleştirip kapıyoruz. Unluyoruz bir tepsi içerisinde.
Bir tencerede su ve yarım çay bardağı sıvı yağını kaynatıyoruz.
Kaynayan suya hazırladığımız mantıları koyuyor ve 10-15 dakika boyunca kaynatıyoruz.
Pişen mantılarımızı süzüp üzerine yoğurt ve salça sosumuzu döküyoruz.
Afiyet olsun
Ev İmali Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı ılık su
İçi için:
150- 200g kıyma
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
Sosu için:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz biber
Üzeri için;
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Ev Üretimi Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
3 bardak unu bir yumurtayla güzelce yoğuruyoruz. Azar azar bir bardak suyu ek ederek hamurumuzu devam yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru yarım saat dinlendirmemiz kâfi.
O orta içini ve sosunu hazırlayabiliriz.
İçi için kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıyoruz. Sos için tereyağını eritip gereçleri ekleyerek bir kaç dakika kısık ateşte karıştırıyoruz.
Yoğurta isteğe nazaran sarımsak karabiber ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz.
Hamurumuzu oklava yardımıyla açıyoruz ve kıymalarımızı kestiğimiz modüllere yerleştirip kapıyoruz. Unluyoruz bir tepsi içerisinde.
Bir tencerede su ve yarım çay bardağı sıvı yağını kaynatıyoruz.
Kaynayan suya hazırladığımız mantıları koyuyor ve 10-15 dakika boyunca kaynatıyoruz.
Pişen mantılarımızı süzüp üzerine yoğurt ve salça sosumuzu döküyoruz.
Afiyet olsun
Ev İmali Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı