Konut Üretimi Kıymalı Kaşarlı Pide Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için gerekli materyaller;
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 buçuk su bardağı ılık su
Göz kararı un
Kıyma harcı için gerekli materyaller;
500-600 gr çok çok az yağlı kıyma iki kez çekilmiş
2 tane yeşil biber
2 tane domates
1 tane soğan
1 buçuk çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Üzeri için gerekli gereçler;
Kaşar peyniri
Tereyağ
Mesken Üretimi Kıymalı Kaşarlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel hamurumuzu başlıyoruz birinci evvel derin bir kabımıza bir paket kuru mayayı koyuyoruz üstüne 1 tatlı kaşığı toz şekerinizi grup yarım su bardağı ılık su ekliyoruz karıştırmadan üstünü kapatıyoruz.
Mayamızın kabarması için beş dakika sonra mayamızın kabardığını göreceğiz daha sonra üstünü örttüğümüz maya karışımını açıp içine geri kalan bir bardak ılık suyumuzu ve bir çay kaşığı tuzumuzu ekliyoruz ve yavaş yavaş göz kararı un ekliyoruz.
Bir poğaça hamuru olacak biçimde olucak yaklaşık 2-2 buçuk bardak un kullandım ben hamurumuzu yoğurduktan sonra üstünü tekrar örtüyoruz ve 40 dakika hamurun gelmesini mayalanması için kenara alıyoruz.
İç harcı için bir kabımıza iki defa çekilmiş çok az yağlı kıymamızı alıyoruz, biberimizi ve soğanımızı çok küçük doğruyoruz isteyen rondodan geçirebilir ve domatesimizin kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Harcı ve bütün malzemeyi elimizle karıştırıyoruz ki kıymamızla özleşsin son olarak iç harcımıza baharatları ve tuzu ekleyip son bir defa daha karıştırıp özleştiriyoruz ve üstünü streçleyip dolaba dinlenmesi için koyuyoruz.
Mayalanan hamurumuzu açıp bir daha şişen havası için elimizle tekrar bir karıştırıp tezgahımızın üstüne alıp bir mandalina kadar büyüklükte bezelere ayırıp kenara alıyoruz tezgahımızın üstüne biraz un serpip birinci bezemizi açmaya başlıyoruz.
Merdane yada oklava yardımı ile bezemizi açıyoruz bir tabak büyüklüğünde açıyoruz fırınımızı alt üst kısmını açıp 190° dereceye açıp önden ısınmasını sağlıyoruz açtığımız bezenin üstüne üç dört yemek kaşığı iç harcı gerecini elimizle yağıyoruz ve pide hali veriyoruz.
Benim tepsim olağan boyutta kare bir tepsi olduğu için iki tane tıpkı bezeden yapıp koydum kare fırın tepsisinin içine fırın kağıdı yağlı kağıt koyup yaptığım pideleri koyup fırına koyuyoruz kenarları hafif kızarmaya başlayınca üstü için rendelediğimiz kaşarları ekliyoruz.
Kaşarı kendinize bırakıyorum az çok siz bilirsiniz kaşarlar eriyince kenarları da kızaran pidemizi fırından alıp kesme tahtamızın üstüne koyup kenarlarını tereyağ sürüyoruz ve dilimleyip servise sunabilirsiniz afiyet olsun şimdiden .
Mesken İmali Kıymalı Kaşarlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için gerekli materyaller;
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 buçuk su bardağı ılık su
Göz kararı un
Kıyma harcı için gerekli materyaller;
500-600 gr çok çok az yağlı kıyma iki kez çekilmiş
2 tane yeşil biber
2 tane domates
1 tane soğan
1 buçuk çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Üzeri için gerekli gereçler;
Kaşar peyniri
Tereyağ
Mesken Üretimi Kıymalı Kaşarlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel hamurumuzu başlıyoruz birinci evvel derin bir kabımıza bir paket kuru mayayı koyuyoruz üstüne 1 tatlı kaşığı toz şekerinizi grup yarım su bardağı ılık su ekliyoruz karıştırmadan üstünü kapatıyoruz.
Mayamızın kabarması için beş dakika sonra mayamızın kabardığını göreceğiz daha sonra üstünü örttüğümüz maya karışımını açıp içine geri kalan bir bardak ılık suyumuzu ve bir çay kaşığı tuzumuzu ekliyoruz ve yavaş yavaş göz kararı un ekliyoruz.
Bir poğaça hamuru olacak biçimde olucak yaklaşık 2-2 buçuk bardak un kullandım ben hamurumuzu yoğurduktan sonra üstünü tekrar örtüyoruz ve 40 dakika hamurun gelmesini mayalanması için kenara alıyoruz.
İç harcı için bir kabımıza iki defa çekilmiş çok az yağlı kıymamızı alıyoruz, biberimizi ve soğanımızı çok küçük doğruyoruz isteyen rondodan geçirebilir ve domatesimizin kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Harcı ve bütün malzemeyi elimizle karıştırıyoruz ki kıymamızla özleşsin son olarak iç harcımıza baharatları ve tuzu ekleyip son bir defa daha karıştırıp özleştiriyoruz ve üstünü streçleyip dolaba dinlenmesi için koyuyoruz.
Mayalanan hamurumuzu açıp bir daha şişen havası için elimizle tekrar bir karıştırıp tezgahımızın üstüne alıp bir mandalina kadar büyüklükte bezelere ayırıp kenara alıyoruz tezgahımızın üstüne biraz un serpip birinci bezemizi açmaya başlıyoruz.
Merdane yada oklava yardımı ile bezemizi açıyoruz bir tabak büyüklüğünde açıyoruz fırınımızı alt üst kısmını açıp 190° dereceye açıp önden ısınmasını sağlıyoruz açtığımız bezenin üstüne üç dört yemek kaşığı iç harcı gerecini elimizle yağıyoruz ve pide hali veriyoruz.
Benim tepsim olağan boyutta kare bir tepsi olduğu için iki tane tıpkı bezeden yapıp koydum kare fırın tepsisinin içine fırın kağıdı yağlı kağıt koyup yaptığım pideleri koyup fırına koyuyoruz kenarları hafif kızarmaya başlayınca üstü için rendelediğimiz kaşarları ekliyoruz.
Kaşarı kendinize bırakıyorum az çok siz bilirsiniz kaşarlar eriyince kenarları da kızaran pidemizi fırından alıp kesme tahtamızın üstüne koyup kenarlarını tereyağ sürüyoruz ve dilimleyip servise sunabilirsiniz afiyet olsun şimdiden .
Mesken İmali Kıymalı Kaşarlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı