Ev Yapımı Hamburger

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Konut Üretimi Hamburger Tanımı İçin Materyaller

Köftesi için
600 gram döş kıyma
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ekmeği için
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 – 6 su bardağı un
1 yumurta sarısı
Susam
Sosu için
4 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı hardal
1 çay kaşığı tuz

Konut İmali Hamburger Tanımı Yapılışı

Köftesi.Tüm gereçleri yaklaşık 15 dakika yoğuralım.
Kıyma tel tel ayrılmalı.7-8 adet köfte çıkıyor.
Köftelerinizi iki yağlı kağıt ortasına alarak elinizle bastırın ve olabildiğince inceltin.
30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Ekmeği için.Su, süt, tuz, şeker ve mayayı bir kap içine alalım ve 10 dakika kadar bekleterek ön mayalama yapalım.
Yağı ekleyelim.
Ununu azar azar ekleyerek ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur yapalım.
Hamurunuz ne kadar yumuşak olursa ekmeğiniz de o kadar yumuşak olacaktır.
Hamurumuzu güzelce yoğuralım ve 30 dakika kadar mayalamaya bırakalım.
Hamurumuz kabardıktan sonra hamuru yavaş yavaş yoğurarak içindeki havasını alalım.
16 eşit modüle bölelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım.
Üzerine bir bez koyarak 10 dakika kadar da tepsi de mayalandıralım.
Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam ekleyelim.
Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.
Fırının tabanına içi su dolu bir kase koymayı da unutmayalım.
Ekmeklerimiz piştikten sonra biraz dinlendirelim.
Köftelerimizi döküm ya da teflon tavada pişirelim.
Sosu için tüm materyalleri karıştıralım.
Ekmeklerimizin ortasına sosumuzdan sürelim ve damak tadımıza nazaran marul, domates, turşu, karamelize soğan, rus salatası vb ek edelim.Afiyet olsun
 
Geri
Üst