AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ev Yapımı Hamburger

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mesken İmali Hamburger Tanımı İçin Gereçler

Hamuru İçin
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı şeker tozu
1 çay kaşığı tuz
50ml süt
150 ml ilik su
1 yumurta
2 yemek kaşığı instant maya
Hamurun Üzeri İçin
1 yumurta
2 yemek kaşığı sut
Kıyma
1 soğan
Tuz
Biber
Galeta unu
İçi İçin
Kornişon
Marul
Çedar peyniri
Hazır burger sosu

Mesken Üretimi Hamburger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel hamuru hazırlayalım. Su, süt, tuz, şeker, maya, yumurta karıştıralım. Akabinde yavaş yavaş un ekleyelim. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olmalı. 2 yemek kaşığı tereyağınıda ekleyip 10 dakika yoğurun. Ne kadar yoğursanız o kadar hoş olur.
Üzerini kapatın. Şişince tezgaha alın. Rulo yapıp 6 yere kesin. Yuvarlak form verip tepsiye dizin. Elinizle hafif bastırın. Bezle örtün. 1 saat kalsın. 1 saatin tamamında üzerine 2 yemek kaşığı süt ve 1 yumurta karışımı karıştırıp sürün.
Evvelden ısınmış fırında 200 derecede 18-20 dakika pişirin.
Kıymanın içine soğan rendeleyin (Suyunu atın) Tuz biber galeta ünü ekleyip yoğurun. Buzdolabında bekletin. Biçim verip tavada pişirin (Yağsız)
Sos olarak ben marketlerde satılan burger sosu kullandım. Kornişon, marul, çedar peyniri.
 
Geri
Üst