Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ev İmali Fıstık Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler
250 gr ayıklanmış tuzsuz yer fıstığı (1 su bardağı dolusu)
2 yemek kaşığı bal (marmaris çam balı kullandım)
Bir çimdik tuz

Ev İmali Fıstık Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fıstıkları ayıklayalım. Tavada yakmadan ve renkleri hafif dönüp parlaklaşıncaya kadar kavuralım.
Mutfak robotunda istediğiniz kıvama gelene kadar aralıklı bir biçimde çekelim.
İster biraz dişe gelir üzere ister pürüzsüz. Bu sırada balı da ekleyip çekmeye devam edelim.Hepsi bu. Hafta sonu kahvaltısında ekmeğin üzerine sürelim. Oooh miss.Afiyet olsun.
#gulbinkitchen #fıstıkezmesi #evyapımı #handmade.
#miniklerimiçin.
#lezzetdurağı#lezzetbombası #haftasonukacamağı #enfestatlar.
#happyday.
#yummyyummy #yummyfood.
Not: İstenirse 1 kaşık hindistan cevizi yağı yahut fındık yağı (ben kullanmadım. Fıstığın kendi yağı kâfi oldu bence)

Ev İmali Fıstık Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst