AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ev yapimi elma sirkesi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ev yapımı elma sirkesi nasıl yapılır?​

Elma Sirkesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmalarınızı güzelce yıkayın.
- Önceden temizlenmiş ve içi kuru büyük boy cam bir kavanoza elma dilimlerini yerleştirin.
- Elma dilimlerinin üzerine içme suyunu ekleyin.
- Kavanozun üzerini hava alan pamuklu bir tülbentle kapatıp iple ya da lastikle sıkarak sabitleyin.

Ev yapımı elma sirkesi ne zaman süzülür?​

30 – 45 gün beklemeye bırakılır. Arada bir tahta kaşıkla karıştırmak faydalı olur. Sirke sinekleri oluşmaya başladığı zaman, elma posası süzülüp atılır.
Ev yapımı elma sirkesi ne kadar sürede olur?
40 gün sonunda artık sirke kullanıma hazırdır. Sirkenin üzerinde beyaz bir jel tabaka oluşacaktır. İşte bu sirke anasıdır.
Elma sirkesi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
Kendi elma sirkenizi yapmanız için öncelikle;
- Elma sirkesini yapmak için en önemli malzeme olan elmayı hazır ediniz. Yaklaşık olarak 3-4 tane elma bulundurun.
- 5-6 adet nohut.
- Yarım çay bardağı sirke.
- 1 tatlı kaşığı toz şeker.
- 1 çay kaşığı tuz.
- Cam kavanoz.
- Yeteri miktarda klorsuz içme suyunu hazır hale getiriniz.

Turşunun tuzunu almak için ne yapmalı?​

Turşunun su içerisinde bekletilmesi de tuz oranını azaltmaya yardımcı olur. Turşunuzu birkaç gün suda bekletin ve bu süreç içerisinde buzdolabında saklamaya özen gösterin. Tuz oranı istediğiniz seviyeye gelince turşularınız için yeni salamura hazırlayarak, bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Sirke uzun süre nasıl saklanır?​

SİRKE SAKLAMA YÖNTEMİ: Cam veya plastik şişede ağzı kapalı bir şekilde saklanmalıdır. Sirkeyi serin ve güneş almayan ortamda saklamak en doğrusudur. Yemeklerde kullanılacak olan sirke buzdolabında cam şişede saklanmalıdır. Temizlik ve dezenfektan için kullanılacaksa plastik şişelerde serin ortamda saklanabilir.
Doğal sirke nasıl yapılır?
Sirke yapımında kullanacağınız meyvelerin çürük kısımlarını ayıklayın ve bol su ile yıkayın. Meyveleri dilimledikten sonra temiz içme suyunu hazırlayın. Sterilize edilmiş cam kavanozların içerisine meyve, nohut, bulgur ve balı ilave edin. Malzemelerin içerisine su ekledikten sonra plastik bir kaşıkla karıştırın.
 
Geri
Üst