Ev Yapımı Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ev Yapımı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı instant maya
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt

Ev Yapımı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 2 su bardağı ılık suya 2 yemek kaşığı instant mayayı toz şekeri ekleyerek karıştıralım.
Daha sonra dört su bardağı una 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek ortasını çukurlaştıralım daha sonra maya karışımını ortasına dökelim yavaş yavaş hamuru muzu yoğurmaya başlayalım.
Yumuşak bir hamur elde edelim.
Daha sonra hamurumuzun kapağını kapatalım ve üzerine bez ile kapatalım 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
Daha sonra hamurumuzu açalım hamurun havasını aldıktan sonra dört beze yapalım hamurun yapışmaması için elimizi bol bol unlayalım.
Yuvarlak şekil verelim daha sonra bezeleri elimizde yuvarlayarak kenarları daha ince olacak şekilde rulo haline getirelim sonra yağlı kağıdı serdiğimiz fırın tepsisi ne ekmeklerimizi düzelim üzerine nemli bir bez örtüp 15 20 dakika bekleyelim.
Daha sonra ekmeğimizin üzerine bıçak kesiği yapalım yoğurdumuzu üzerine sürelim.
200°’de ısınmış fırınımızda pişirelim, afiyet olsun
Ev Yapımı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst