AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ev Yapımı Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Mesken Üretimi Ekmek Tanımı İçin Materyaller
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2,5 su bardağı ılık su
Kullandığım su bardağım 200 ml


Konut İmali Ekmek Tanımı Yapılışı

Kuru materyalleri karıştırın ortasına çukur açıp zeytinyağ ve suyu ek edin (Suyu dikkatlice ek edin)
Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelmeli 3-4 dakika yoğurduktan sonra 30 dk. Mayalandırın.
Mayalanan hamurun üzerine zeytinyağı döküp eliniz ile her tarafına yaydırın.
Biçimini bozmadan fırın tepsisine koydurup her tarafına bastırın.
Dilediğiniz motifi verip fırın tepsisinde 1 saat 14 dakika mayalandırın.
Evvelce ısıtılmış 200°c fırına bir kap sıcak şu koyup fırın tepsisini yerleştirin ve 40 dakika 1 saat (Kontrolü) pişirin.
Çıkardıktan sonra üzerine nemli bez örtün. Soğuduktan sonra kesebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst