- Konu Yazar
- #1
Ev yapımı domates sosu nasıl yapılır?
Domatesleri küp küp doğrayın eğer fazla sulu ise biraz suyunu ayırın. Tencerenin içine zeytinyağı, karabiber ve naneyi biraz kavurun. Daha sonra, küçük küçük doğradığınız sarımsakları ekleyin. Son olarak domateslerle beraber bütün malzemeleri ekleyin ve 3-4 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın.En kolay domates sosu nasıl yapılır?
En kolay domates sosu nasıl yapılır?Domates Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
- Zeytinyağını derince bir tencerede kızdırın ve sarımsakları üstüne rendeleyin.
- Biberiyeleri içinden alın ve domatesleri ekleyin.
- Tuzunu da ekledikten sonra 30 dakika kadar ara ara karıştırarak kaynatın.
Domates sosu kaç dakika pişirilir?
orta hararetli ateşte en az 45-60 dk kaynatılır. Kaynatma süresi çok önemli. 45 dk pişirdim altını kapatayım demeyin, bu noktada domatesin su miktarı size yol gösterici olacaktır. Eğer çok suluysa biraz daha kaynatın.En lezzetli domates sosu nasıl yapılır?
En lezzetli domates sosu nasıl yapılır?Bir tencereye zeytinyağı, salça, kekik, tuz ve şekeri koyup iyice karıştırın. Üzerine biberleri dizin. Biberlerin üzerine de domatesleri ekleyin. Orta ateşte domatesler suyunu çekene kadar pişirin. ( Not 1: Arada bir tencereyi sallayın ama karıştırmayın. )
Kışlık sarımsaklı domates sosu nasıl yapılır?
Sarımsaklı Domates Sos (Kışlık) Tarifi Nasıl Yapılır? Domatesleri 2 ye bölüp rendeliyoruz. Tencereye koyup sıvı yağ ve tuzu ilave ederek koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz. Koyulaşınca ince ince doğradığımız sarımsağı içine katıp bir 15 dk daha kaynatıyoruz ki sarımsağın tadı sosa işlesin.Sade domates sosu nasıl yapılır?
Sade domates sosu nasıl yapılır?Sade Domates Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domatesler yıkanır.
- Kabuklarıyla birlikte küp küp doğranır.
- Domatesler yumuşayınca blendırla iyice çekilir.
- Damak tadınıza göre turşuluk tuzu eklenir.
- Suyunu istediğiniz miktarda çektirene kadar pişirip temiz kavanozlara doldurulup yeni kapak takılır hemen ters çevrilip konulur.