AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ev Yapımı Büzme Tatlı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Mesken Üretimi Büzme Tatlı Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
2 tane yumurta
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Açmak için
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı un
Üzeri için
Tereyağ
Şerbet için
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
3 damla limon suyu

Mesken İmali Büzme Tatlı Tanımı Yapılışı

Evvel bir kabın içine ılık su,süt yağ yoğurt ,yumurta, tuz sirke,kabartma tozu koyup sonrada ununu ekleyip bir hoş yoğuralım sonra bir kenara alıp üstünü kapatıp dinlendirelim.
Bir tencerenin içine şeker su koyup şerbeti kaynatalım.
Sonra limon suyunu koyup kıvamı nı alınca altını kapatalım.
İçi için bir kabın içine ince çekilmiş ceviz hazırlayıp hamuru modüller haline getirip nişastalı unla ince olacak formda açalım.
Ortadan keselim ceviz serpip oklavaya sarıp büzelim.
Sonra tepsiye yerleştirelim hepsini bu halde yapıp tepsiye dizip ocakta tavada erittiğimiz tereyağını döküp 250 derece fırında pişiriyoruz.
Sonra da 5 dkk dinlendiriyoruz .
Sonra sıcak şerbeti döküyoruz. Sonra dinlendirip servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst