AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ev Yapımı Bülbül Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ev Üretimi Bülbül Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hazır baklavalı yufka varsa 1 paket yoksa
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 yemek kaşık yoğurt
Aldığı kadar un
Açmak için
Bolca nişasta
2 su bardağı rondodan geçirilmiş toz ceviz
Şerbet için
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 2 damla limon

Ev İmali Bülbül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yoğurup 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamurun ceviz büyüklüğünde beze yapın. Ve nişasta ile büyük ve ince hamur olacak formda açın.
Daha sonra pizza dilimi üzere üçgen kesip, içine toz halinde ki cevizi bırakıp ince oklava varsa ona yoksa örgü yaptığınız uzun tığa sarıp içe yanlışsız büzün. Ve çıkarın.
İçe hakikat kıvırıp bükün ve yağlanmış tepsiye dizin bütün hamuru bu biçimde işleyin.
Şerbeti için şekeri suyu koyup kaynatın.
En sona limonu ekleyip altını kapatın. Soğumaya bırakın.
Tatlıyı 180 ° fırında 25 -30 dk pişirin üzeri kızarana kadar.
İlk sıcaklığı giden tatlının üzerine şerbeti dökün ve soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun kolay gelsin yapanlarda fotoğraf atarsa sevinirim.
Ev İmali Bülbül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst